Diner Lunch

Salade met appel en kip

Salade met appel en kip

Samantha stuurde dit recept in en zei daar (terecht) bij dat deze salade heerlijk is voor de warme zomerdagen. Nu is het in de afgelopen weken nog regelmatig lekker warm geweest, maar opeens lijkt de (na)zomer ver te zoeken. Dit recept stond echter al wel op de planning 🙂

Gelukkig is het ook op koudere dagen absoluut geen straf om deze salade te eten. En de combinatie van appel met rozijn heeft ook wel weer iets herfstigs. Wat dat betreft komt het helemaal goed.

Ben jij van mening dat dit recept echt bij de zomer hoort? Dan zit er maar één ding op… Met je zonnebril op tegen de verwarming aan kruipen en daar je salade lekker oppeuzelen 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr gerookte kip (reepjes)
  • 100 gr ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 2 augurken
  • 10 gr rozijnen
  • 30 ml yoghurt
  • 15 ml fritessaus
  • 10 gr bieslook
  • 4 crackers

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snijd de tomaten in plakken en de appel in blokjes.
  • Snipper het uitje en snijd de augurken in plakjes.
  • Voeg de rozijnen en gerookte kip samen met de gesneden groenten toe aan de ijsbergsla.
  • Maak een dressing van de yoghurt, fritessaus, fijngehakte bieslook en wat peper en zout.
  • Serveer met de crackers.

Tips en tricks

  • Voeg een klein beetje citroensap toe aan de dressing als je voor ‘fris’ gaat.
  • Houd wat bieslook achter voor de garnering.
  • Je kunt gerookte kip in reepjes kopen of zelf een gerookte kipfilet in stukjes snijden.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 337
  • Eiwit: 27,9 gram
  • Koolhydraten: 44,6 gram
  • Vet: 4,7 gram
  • Vezels: 16,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter