In een eerder recept hebben we ook al eens de combinatie gemaakt tussen couscous en aardbeien. Dat werkte goed. Dit keer doen we dat weer maar dan met hele andere ingrediënten erbij. Daar moet ik dan wel weer eerlijk bij zeggen dat we deze combi niet zelf hebben bedacht. Hij werd ingestuurd door José.
Idealiter hadden we dit recept wat eerder ingepland vanwege z’n zomerse karakter. Maar dat is er helaas niet van gekomen. We hadden al zoveel van jullie recepten op de planning staan dat er niet eerder een mogelijkheid was om deze te koken, fotograferen, uit te werken en op het menu te zetten. Hopelijk kun je er alsnog heel erg van genieten. De zomerse recepten zijn voor nu weer even op, we gaan lekker op de najaarstour!
Dit heb je nodig (twee personen)
- 60 gr couscous
- 100 gr aardbeien
- 100 gr wortels
- 1 rode ui
- 0,5 avocado
- 20 gr pijnboompitten
- 15 ml citroensap
- 10 gr peterselie
- 10 ml olijfolie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten
- Rasp de wortel schoon en snijd in dunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in de pan en bak de wortel samen met de ui, totdat de wortels beetgaar zijn.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de aardbeien en avocado in stukjes en meng samen met de ui en wortels door de couscous. Voeg ook het citroensap en de olijfolie toe.
- Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht.
- Voeg naar smaak eventueel peper en zout toe.
Tips en tricks
- Bereid de couscous in groentebouillon in plaats van water om het geheel nog wat smaakvoller te maken.
- Ken je deze al? Leg je niet-rijpe avocado onder een laagje bloem en hij is binnen een paar uur tot een dag eetrijp.
- Een bekendere manier is je avocado aan een banaan te koppelen in een papieren zak. Knoop de zak dicht… en maak ‘m weer open, want je avocado is rijp! Nou ja, een nachtje laten liggen kan geen kwaad. Het is geen goocheltruc of zo 🙂
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 360
- Eiwit: 7,5 gram
- Koolhydraten: 37,9 gram
- Vet: 19,7 gram
- Vezels: 10,2 gram
Hoi Walter, het recept ziet er goed uit! Weer eens wat anders deze combinatie 🙂 Is het ook mogelijk/lekker om de salade ’s middags al te maken en dan mee te nemen naar een zomers etentje? Hoor het graag en alvast bedankt! Groetjes, Chantal
Hoi Chantal! Als je de salade goed koud kunt houden kan dit prima 🙂
Super! Dank voor je reactie!