Kerstrecepten Recepten

Salade met forel en appelmayonaise

Salade met forel en appelmayonaise

Een lekker en licht voorgerecht dat je snel op tafel hebt staan! De dressing kun je eventueel al van tevoren maken, dan ben je nog sneller klaar 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1/4 ui
  • 0,5 Granny Smith appel
  • 5 gr suiker
  • 20 gr fritessaus
  • 50 gr sla
  • 80 gr gerookte forel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten 

  • Snijd de ui en appel in hele kleine stukjes.
  • Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de ui en appel een paar minuten zachtjes aan. Voeg vervolgens de suiker toe en blijf roeren tot dit is opgelost.
  • Laat afkoelen en meng vervolgens de fritessaus erdoor. Maak het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Leg wat sla op een bord, breek de forel in stukjes en leg deze bovenop de sla.
  • Schep de appeldressing erover en maak het eventueel verder af met wat bieslook en een klein draaitje peper.

Tips en tricks

  • Wij hebben voor dit recept ijsbergsla gebruikt. Achteraf denken we dat het nog lekkerder is met rucola of een melange van eikenbladsla.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 121
  • Eiwit: 7,7 gram
  • Koolhydraten: 9,5 gram
  • Vet: 5,8 gram
  • Vezels: 1,3 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter