Diner Lunch

Salade met geitenkaas en vijgen

Ons salade-assortiment wordt steeds uitgebreider! Dit keer hebben we er eentje voor je met vijgen en geitenkaas. En om het plaatje compleet te maken hebben we ook wat walnoten en honing toegevoegd. Dat zijn immers de twee beste vrienden van geitenkaas 🙂

Deze salade is trouwens ook prima mee te nemen naar je werk. Doe alle ingrediënten in aparte zakjes in een grote bak, dan hoef je rond lunchtijd alleen de zakjes even leeg te schudden. Binnen een minuut kun je aanvallen. Grote kans dat je collega’s nog niet eens klaar zijn met het smeren van hun boterhammen 😉

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 30 gr bulgur
  • 15 gr walnoten
  • 60 gr cherrytomaten
  • 60 gr komkommer
  • 2 vijgen
  • 30 gr geitenkaas
  • 75 gr eikenbladsla
  • 5 gr honing

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rooster de walnoten kort in een koekenpan zonder olie of boter.
  • Snijd de cherrytomaten in partjes en de komkommer in stukjes.
  • Snijd de vijgen klein en brokkel de geitenkaas in kleine stukjes.
  • Meng de sla met de fijngesneden ingrediënten.
  • Schep de bulgur erover en maak verder op smaak met de honing en eventueel wat peper.

Tips en tricks

  • Je hoeft de walnoten niet perse te roosteren maar het maakt ze wel extra lekker.
  • Geen vijgen kunnen vinden? Je zou gedroogde vijgen  kunnen kiezen, maar die bevatten wel een stuk meer calorieën. Verstandig is om daar dan wat minder van te nemen. Overigens smaken verse frambozen er ook lekker in 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 410
  • Eiwit: 13,9 gram
  • Koolhydraten: 46,4 gram
  • Vet: 18,2 gram
  • Vezels: 6,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter