Diner Lunch Vegetarisch recept

Salade met geitenkaas, spinazie en aardbeien

Salade met geitenkaas, spinazie en aardbeien

Bij aardbeien denk je waarschijnlijk als eerst aan smoothies, taartjes en beschuiten. Ik in ieder geval wel. Of gewoon lekker zo uit het handje. Onze kids zijn er gek op! Afgelopen weekend heb ik nog een hele bak aardbeien weggesneden. Volgens mij hebben Natalia en ik allebei vier aardbeitjes op, de rest werd weggekaapt door de kiddo’s 🙂

Toch kun je met aardbeien ook heel goed de ‘hartige kant’ mee op. En dat laten wij je zien met deze heerlijke salade. Je zou het misschien niet direct verzinnen om de onderstaande ingrediënten met elkaar te combineren maar het is echt lekker! Gewoon proberen dus 🙂

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 50 gr spinazie
  • 30 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr aardbeien
  • 20 gr zongedroogde tomaten
  • 10 gr pijnboompitten
  • 30 gr couscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • 5 ml olijfolie
  • 5 ml balsamico-azijn

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan.
  • Wel de couscous volgens de instructies op de verpakking. Gebruik hiervoor groentebouillon in plaats van water.
  • Snijd de geitenkaas, aardbeien en zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Voeg alle ingrediënten samen.
  • Roer een dressing van de olijfolie en balsamico-azijn. Voeg water toe om de gewenste smaak te krijgen.
  • Doe de dressing door de salade en ‘hussel’ even door.

Tips en tricks

  • Je kunt eventueel de spinazie wat fijner snijden voordat je alle ingrediënten samenvoegt.
  • Let erop dat je niet het hele bouillonblokje gebruikt voor een klein beetje bouillon. Maak dus een halve liter bouillon van het volledige blokje of gebruik maar een deel van het blokje voor een kleinere hoeveelheid bouillon.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 401
  • Eiwit: 14 gram
  • Koolhydraten: 33 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter