Diner Lunch

Salade met perzik en gerookte kip

Salade met perzik en gerookte kip

Perzik met kip, een combi die ik al vanaf mijn jongste jaren ken. Op zondag bij oma kwam er altijd wel zo’n blik op tafel. Bij de rollade die gemaakt was van – je raadt het al – kip! Helemaal feest was het als je dan nog een glaasje perzikensap uit het blik mocht halen. Maar dan moest je natuurlijk wel eerst je bordje leeg eten.

Vandaag de dag maak je mij blijer met een verse perzik. Dus die hebben we dan ook maar gebruikt voor dit recept. Om er een complete maaltijd van te maken hebben we er onder andere bulgur aan toegevoegd. Het zal je niet verbazen dat ik dat laatste ingredi√ęnt nooit heb gehad bij mijn oma ūüėČ

Zo zie je maar weer: tijden veranderen, maar de perziken blijven!

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 50 gr bulgur
  • 75 gr gerookte kip
  • 2 perziken
  • 20 gr cashewnoten
  • 10 gr bosui
  • 10 gr fritessaus
  • 10 ml yoghurt
  • 5 ml mosterd
  • 5¬†gr honing
  • 100 gr ijsbergsla

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de gerookte kip en de perziken in kleine stukjes.
  • Hak de cashewnoten fijn en snijd de bosui in dunne ringen.
  • Maak een dressing van de yoghurt, fritessaus, honing en mosterd en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Doe de ijsbergsla in een schaal en meng de dressing er doorheen.
  • Doe de bulgur erop en voeg vervolgens de kip, perzik en bosui toe.
  • Verdeel als laatste¬†de cashewnoten over de salade.

Tips en tricks

  • Houd een klein beetje dressing apart, zodat je ook nog wat over de salade heen kan sprenkelen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal:¬†504
  • Eiwit:¬†29,9¬†gram
  • Koolhydraten:¬†60,7 gram
  • Vet:¬†14,8 gram
  • Vezels:¬†5,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter