Diner

Salade niçoise met sperziebonen en tonijn

Salade niçoise

Werp een blik op de ingrediëntenlijst en je ziet meteen dat dit een maaltijd wordt met een geweldige combinatie van krachtige en rijke smaken.

Alles aan deze salade klopt wat ons betreft. Ga jij ‘m ook vaker op tafel zetten?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr krieltjes (in schil)
  • 100 gr sperziebonen
  • 2 eieren
  • 150 gr tonijn(steak)
  • 150 gr cherrytomaten
  • 40 gr zwarte olijven
  • 0,5 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 ml olijfolie
  • 5 gr mosterd
  • 5 ml azijn
  • 5 gr peterselie
  • 100 gr romaine sla

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de krielen kort voor. Giet af en laat uitdampen.
  • Punt de sperziebonen en kook net beetgaar.
  • Kook de eieren hard. Giet af en spoel koud. Pel ze en snijd in plakken.
  • Bak de tonijn volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de cherrytomaten in kwarten en de olijven in dunnen ringen. Snijd de rode ui in kwartringen.
  • Pers het teentje knoflook en meng met de olijfolie, mosterd, azijn en ruim peper.
  • Hak de peterselie fijn en meng door de dressing.
  • Verdeel de sla over de borden. Beleg de sla met de krielen en sperziebonen. Verdeel de cherrytomaten, ui en olijven erover. Beleg met plakken tonijn en ei en besprenkel met de dressing.
  • Bestrooi naar smaak met peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Bak de tonijnsteak in knoflookolie. Of bak aan het eind een klein uitgeperst teentje knoflook mee.
  • Je kunt alle ingrediënten ook in een saladekom doen en alles door elkaar mengen. Houd dan eventueel een klein beetje dressing achter om de salade op je bord nog verder op smaak te kunnen maken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 483
  • Eiwit: 29,0 gram
  • Koolhydraten: 36,3 gram
  • Vet: 22,6 gram
  • Vezels: 10,6 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

Laat een reactie achter