Diner Lunch

Salade nicoise

Salade nicoise

Dit is zonder twijfel één van de moeilijkste salades…………. om uit te spreken 🙂 Ik moest zelf ook weer even dubbelchecken of ik het nog goed in mijn hoofd had, maar dat was gelukkig het geval.

Hoe spreek je het dan uit?

Zo: saladuh (je meent het) nie-swaazuh

Aardig als ik ben, heb ik even uitgezocht of ik je ook kan laten horen hoe dat klinkt. En dat is gelukt. Op deze website kun je drie verschillende mensen het woord ‘nicoise’ horen uitspreken. Vooral de versie die is ingesproken door ‘domdel’ maakte mij aan het lachen.

Allemaal leuk en aardig, het draait natuurlijk om deze klassieke salade zelf en niet om de uitspraak. Ik vond het een heerlijke lunch en jij hopelijk ook 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr sla
  • 2 eieren
  • 150 gr cherrytomaten
  • 120 gr tonijn (op water) uit blik
  • 40 gr zwarte olijven
  • 100 gr sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 15 gr olijfolie
  • 5 gr azijn
  • theelepeltje mosterd

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de eieren ongeveer 7 minuten. Spoel ze koud, pel ze en snij ze in kwarten.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze in een laagje water met zout in 5 à 6 minuten beetgaar.
  • Haal de tonijn uit het blik en laat het indien nodig uitlekken.
  • Snij de rode ui in halve ringen, de cherrytomaten in kwarten en de olijven in ringen.
  • Roer een dressing van de olijfolie azijn en mosterd. Voeg de mosterd in kleine beetjes toe en proef tussendoor even totdat de smaak naar wens is. Maak de dressing op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de sla over de borden en verdeel vervolgens alle ingrediënten over de twee borden. Giet de dressing over de salade of serveer deze er los bij.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 307
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 13 gram
  • Vet: 17 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter