Recept inspiratie

6x lekkere salade voor op je toastje

Een feestje? Of ‘gewoon’ een gezellige borrel en wil je even shinen voor je visite met je heerlijke zelfgemaakte salade? Bekijk dan onderstaande recepten. Zo zet je lekkere home made salades op tafel die je op een broodje, toastje, of om de calorieën te beperken – maar zeker niet minder lekker – : op een stukje komkommer. Écht lekker. Een keer wat anders dan die standaard bakjes uit de supermarkt 🙂

Magere eiersalade met bieslook

Super snel én super veel minder calorieën dan de ‘basic’ eiersalade uit de supermarkt. Producten met het woordje ‘mager’ minder lekker? Proef en oordeel zelf, wij vinden deze eiersalade in ieder geval net zo lekker.

Bekijk het recept magere eiersalade met bieslook.
Magere eiersalade met bieslook

Tonijnsalade met zongedroogde tomaat

Een beetje snijden, even alles husselen en klaar! Deze tonijnsalade heb je in no time op tafel staan. De zongedroogde tomaat is een echt lekkere toevoeging in deze salade! Ook een fijn gegeven: er zit niet zo veel mayo in als in de standaard tonijnsalades.

Bekijk het recept tonijnsalade met zongedroogde tomaat.
Tonijnsalade met zongedroogde tomaat

Frisse kip kerrie salade

De klassieker der toastsalades: kip kerrie! Deze vers gemaakte variant smaakt echt super lekker. Soms kom je weleens van die ‘merkwaardige’ stukjes kip tegen in de kant-en-klare varianten, als je begrijpt wat we bedoelen. In deze salade snijd en kies je de kip lekker zelf. Toch fijn.

Bekijk het recept frisse kip kerrie salade.
Frisse kip kerrie salade op een schijfje komkommer

Surimisalade

Met surimi word je eigenlijk hartstikke genept. Toch kun je er veel lekkers mee maken, waaronder een surimisalade die het ook altijd goed doet. Wat is surimi dan wel? Is dat geen echte krabstick? Extra reden om het recept even te bekijken ;).

Bekijk het recept surimisalade.
Surimisalade

Verse ham-preisalade

Ham-prei salade is in ieder geval bij ons een groot favoriet. We vonden het dus wel een goed idee om hier ook een home made variant van te maken. We kunnen je daarbij vertellen dat we deze salade nooit meer hebben gekocht in de winkel. De salade vinden we zo lekker dat ‘ie een plekje in nieuwste kookboek ‘TOP‘ heeft gescoord :). Nog meer reden om te maken dus!

Bekijk het recept verse ham-preisalade.

Verse ham-preisalade
 

Makreelsalade met ei

Een net even anders salade dan waar je meestal voor kiest. Toch is deze makreelsalade het proberen waard. De makreel geeft een heerlijke smaak en je maakt ‘m helemaal af met de Griekse yoghurt en wat citroensap. Ook erg lekker op een schijfje komkommer.

Bekijk het recept: makreelsalade met ei.

Over de schrijver

Femke

Laat een reactie achter