Recept inspiratie

Salades met aardappel

Aardappels? Zijn dat niet die ronde dingen die enorm veel koolhydraten bevatten? En passen die wel in een gezond eetpatroon? Jazeker! Wat ons betreft kan je prima aardappels blijven eten ook als je aan het afvallen bent. Met deze salades laten wij je zien dat je juist met aardappels een smaakvolle en gezonde maaltijd op tafel zet.

Griekse maaltijdsalade met tonijn, feta en olijven

Deze salade is juist nog lekkerder als je ‘m een dag van te voren maakt. Ideaal dus om als lunch mee te nemen. Scheelt je ’s morgens mooi boterhammen smeren.

Bekijk het recept: Griekse maaltijdsalade met tonijn, feta en olijven.
Griekse maaltijdsalade met tonijn, feta en olijven

Lunchsalade met asperges en beenham

Helaas zijn witte asperges niet het hele jaar door verkrijgbaar. Toch delen we graag dit recept met jullie. Want ook met groene asperges smaakt deze salade erg goed. En deze zijn een stuk langer verkrijgbaar dan de witte variant. Geen reden om te wachten op het volgende aspergeseizoen!

Bekijk het recept: lunchsalade met asperges en beenham.
Lunchsalade met asperges en beenham

Huzarensalade

Iedereen kent wel de bakjes uit de supermarkt met huzarensalade. Deze salade is wel iets anders qua structuur, maar zoveel smaakvoller. Nadat je zelf deze salade hebt gemaakt wil je nooit meer de bakjes uit de supermarkt.

Bekijk het recept: huzarensalade.

Aardappelsalade met bloemkool, erwtjes, ham en kaas

Deze salade smaakt lauwwarm heerlijk, maar ook koud is dit echt een topsalade. Ook lekker om als bijgerecht te serveren bij de barbecue.

Bekijk het recept: aardappelsalade met bloemkool, erwtjes, ham en kaas.

Maaltijdsalade met raapstelen

Voor deze salade moet je wel wachten op het raapstelen seizoen. Dat loopt van maart tot juni. Noteer dat dus alvast in je agenda, want het is de moeite waard om de salade op tafel te zetten.

Bekijk het recept hier: maaltijdsalade met raapstelen.
Maaltijdsalade met raapstelen

Kartoffelsalade

Als we het over salades met aardappel hebben mag deze kartoffelsalade zeker niet ontbreken! Heerlijk bij je barbecue.

Bekijk het recept: kartoffelsalade.

Salade niçoise met sperziebonen en tonijn

Een echte klassieke salade is deze salade niçoise. Met krieltjes, sperziebonen, ei, olijven en natuurlijk met tonijn. Wij kozen deze keer voor een tonijnmoot.

Bekijk het recept: salade niçoise met sperziebonen en tonijn.
Salade niçoise

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter