Recept inspiratie

Salades met fruit

Fruit dient in een salade vaak als heerlijke zoete tegenhanger van de overige ingrediënten. Het fruit zorgt voor een lekkere frisse en bovenal ook zomers smaakje. En fruit is altijd goed! Heb je meteen weer die extra vitamines binnen. We hebben de lekkerste fruitsalades voor je bij elkaar gezet.

Salade van watermeloen en feta

Watermeloen en feta is waarschijnlijk niet de eerste beste combinatie waar je aan denkt. Het zal je verrassen! Het is een heerlijk frisse salade, waar zoetig en zoutig prima met elkaar in balans zijn.

Bekijk het recept: salade van watermeloen en feta.

Witlofsalade met mandarijn, appel en walnoot

De perfecte salade waar notig, zoetig en een bittertje samenkomen. Fantastisch lekker! Serveer ‘m in de winter als bijgerecht, en geniet er in de zomer van als lekkere dinersalade in de achtertuin. Bijvoorbeeld. Op je balkon mag ook. Of binnen aan tafel 😉

Bekijk het recept: witlofsalade met mandarijn, appel en walnoot.

Maaltijdsalade met brie en frambozen

Deze salade is een gevalletje weergaloos. Kijk alleen al die kleuren! Roze met felgroen, en dan de witte brie en fusilli. Een vrolijk gezicht, maar zeker ook vrolijk van smaak. Zeker als je een liefhebber bent van brie, maar voel je vrij om te variëren met de kaas.

Bekijk het recept: maaltijdsalade met brie en frambozen.
Maaltijdsalade met brie en frambozen

Salade met geitenkaas en vijgen

Dat geitenkaas met vijgen een fenomenale combinatie zijn samen is vast niet nieuw voor je. Het kon dan ook niet uitblijven dat we een knaller van een salade moesten bedenken met deze twee producten. En of dat ‘ie gelukt is!

Bekijk het recept: salade met geitenkaas en vijgen.

Farmersalade

Kant en klare farmersalade ken je misschien al wel, en daar is ook zeker niks mis mee. Deze home made variant is alleen echt veel lekkerder 🙂 Althans, dat vinden wij. En welk fruit er ook al weer in zit? Ananas! Yum.

Bekijk het recept: farmersalade.

Coleslaw met appel

Kool en appel samen in een salade is altijd een succes. Niet alleen in salades trouwens, maar voor nu houden we het daarbij. Je hebt het binnen een handomdraai gemaakt! Super handig.

Bekijk het recept: coleslaw met appel.
Coleslaw met appel

Couscoussalade met geitenkaas en abrikoos

Naast vijgen, doet ook de abrikoos het goed bij geitenkaas. in deze couscoussalade ‘plakt’ de couscous als het ware aan de abrikoos vast. Dan een kruimel geitenkaas erbij, een rozijn, wat knapperige sla en pas wanneer je dat allemaal op één vork hebt geprikt: hap! (Of past er nog een stukje komkommer op?) Dat is echt genieten.

Bekijk het recept: couscoussalade met geitenkaas en abrikoos.
Couscoussalade met geitenkaas en abrikoos

Frisse pastasalade met gerookte kip en perzik

Kip met perzik, dat is écht lekker! Verpak deze twee in een pastasalade en je hebt een heerlijk fris zoete maaltijdsalade waar iedereen aan tafel blij mee zal zijn.

Bekijk het recept: frisse pastasalade met gerookte kip en perzik.

Rauwkostsalade met appel en maïs

Appel en kool, daar heb je ze weer! Dit keer met maïs. Dit is zo’n simpel voorbeeld van ‘hoe maak ik rauwkost lekker, maar op een makkelijke manier?’ Dit is je antwoord 🙂

Bekijk het recept: rauwkostsalade met appel en maïs.
Rauwkostsalade met yoghurtdressing

Huzarensalade

Huzarensalade kopen we allemaal weleens kant en klaar in de winkel. Het is gewoon een heerlijk makkelijk bijgerecht. Komt ‘ie weer in de categorie home made: deze versie ga je lekkerder vinden! Wedden? En het is echt niet ingewikkeld, beloofd.

Bekijk het recept: huzarensalade.

Rode bietensalade met krieltjes, bramen en veldsla

Niet de meest alledaagse combinatie, maar deze salade is een smaaksensatie. Een heerlijk frisse salade met een lichte zure smaak van de bramen. En geen verse bramen verkrijgbaar? Bramen uit de vriezer zijn een prima alternatief.

Bekijk het recept: rode bietensalade met krieltjes, bramen en veldsla.

Maaltijdsalade met raapstelen

Raapstelen, wat moet je daar eigenlijk mee? Nou, bijvoorbeeld deze maaltijd salade maken! Vleesje, aardappeltje, sla, deze salade heeft het allemaal! Het is tevens een perfect gerecht om kennis te maken met de raapsteel.

Bekijk het recept: maaltijdsalade met raapstelen.
Maaltijdsalade met raapstelen

1 reactie

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X