Recept inspiratie

Sausjes voor bij de barbecue

We vroegen we ons af wat de verzamelnaam eigenlijk is van sausjes bij elkaar zoals fritessaus, ketchup, cocktail- en knoflooksaus. Bij de barbecue of broodjes hamburger komen ze geheid het meest op tafel, vandaar dat we ze in deze omgedoopt hebben tot ‘barbecuesausjes’. Uiteraard zijn ze natuurlijk niet alleen lekker voor bij het barbecu├źn ­čÖé

Ook zin in een spread of dipje erbij? Bekijk dan deze spreads & dipjes.

Hieronder volgen onze favoriete sausjes in deze categorie. Je maakt ze lekker zelf en dat proef je echt!

Magere knoflooksaus

Denk je barbecue, dan denk je knoflooksaus. Met stip op nummer 1! Hoe lekker is het dan dat je zelf een saus kunt maken die veel smaakvoller is dan het flesje wat je kant-en-klaar koopt. En het fijne van deze saus? Je hebt waarschijnlijk alles al in huis en je maakt het sausje vervolgens in vijf minuten.

Bekijk het recept: magere knoflooksaus.

Whiskey-cocktailsaus

Whiskey-cocktailsaus eten we het liefst bij viscocktails of gamba’s. Er zijn er ook genoeg die deze saus juist het liefst bij hun barbecuevleesje eten, of op de Turkste pizza gooien in plaats van knoflooksaus ;-). Een veelzijdige saus en het mooie is: er hoeft niet eens per se whiskey in!

Bekijk het recept: whiskey-cocktailsaus.

Barbecuesaus

Deze barbecuesaus hebben we in eerste instantie bij pulled pork bedacht. Je begrijpt dan natuurlijk wel dat we met niets minder dan perfect akkoord zijn gegaan, want bij een pulled pork hoort een fantastische barbecuesaus. Uiteraard smaakt het bij superveel andere producten lekker, zoals zalm of kipfilet.

Bekijk het recept: barbecuesaus.
Barbecuesaus

Home made sat├ęsaus

Zeg nou zelf, wat is een barbecue zonder sat├ęsaus? Precies! Maar, ook bij de gado gado is een schepje home made sat├ęsaus fantastisch lekker. Of in deze sat├ęschnitzels.

Bekijk het recept: home made sat├ęsaus.


Laat een reactie achter