Recept inspiratie

Heerlijke sauzen

Een simpel stukje vlees, vis of gevogelte kan van zichzelf met een beetje kruiden of marinade al lekker smaken. Wanneer je er een goede saus bij serveert, breng je je gerecht meteen naar een dubbel zo hoog niveau. Niet alleen je vleesje, visje of vervanger hiervan kun je hier samen mee eten: de meeste groenten smaken er ook zalig bij. Ook rijst en aardappeltjes gaan er lekker mee samen. Zo kun je dus met de onderstaande sauzen veel kanten op.

We bedoelen in deze de sauzen die je zo zeg maar fancy apart in een pannetje erbij op tafel kunt serveren. Ideaal voor de feestdagen bijvoorbeeld!

En sausjes, daar zijn wij nogal gek op bij Project Gezond. Maar zeg nou eerlijk: wie niet? En uiteraard zijn ze stuk voor stuk een perfect alternatief voor saus uit een pakje 🙂

Romige mosterdsaus

Vinden wij het lekkerst bij kabeljauw of andere witvis, maar past ook uitstekend bij kipfilet of varkenslapjes. Lekker romig ook deze!

Bekijk het recept: romige mosterdsaus.

Pepersaus

Het is vaak lastig kiezen in een restaurant, ga je nu weer eens voor een pepersausje bij je biefstuk of toch voor de champignon? Nu maak je die keuze lekker bij jou thuis. Mocht je voor pepersaus gaan dan hebben we hier het recept voor je. (Overigens ook lekker bij kip, maar wij vinden dit het lekkerst met rund). Stiekem is het ook erg lekker om je frietje door deze saus te jagen.

Bekijk het recept: pepersaus.
Pepersaus

Champignonsaus

Kijk, daar hebben we de andere saustopper der biefstukken. Champignonsaus smaakt eigenlijk bij alle soorten vlees en gevogelte heel lekker! Je groente en aardappeltjes doen ook goede zaken met deze saus. Supersmaakvol, die maak jij nooit meer uit een pakje!

Bekijk het recept: champignonsaus.
Champignonsaus

Dillesaus

Oef, zo heerlijk deze dillesaus bij een stukje vis! Maar met groente – bijvoorbeeld worteltjes – ook superlekker.

Bekijk het recept: dillesaus.
Dillesaus

Kerriesaus

Een lekker kerriesausje mocht natuurlijk niet ontbreken in deze collectie. En waar deze saus het lekkerst bij is? Groente! En dan diverse soorten, maar eventueel ook bij kipfilet.

Bekijk het recept: kerriesaus.
Kerriesaus

Snelle jus

Om het lijstje compleet te maken voegen we nog een simpele, snelle, lekkere jus voor je toe. Want een klassieke jus is ook altijd goed!

Bekijk het recept: snelle jus.
Snelle jus

Jachtsaus

Heerlijk bij een stukje vlees is deze jachtsaus. Met uiteraard champignons erdoorheen, want een jachtsaus is pas compleet met champignons.

Bekijk het recept: jachtsaus.

Bekijk ook onze barbecue sausjes!

Over de schrijver

Femke

1 reactie

Laat een reactie achter