Kerstrecepten Recepten

Scroppino met limoncello

Scroppino met limoncello

Scroppino is een Italiaans drankje dat je als tussengerecht maar ook als nagerecht kunt serveren. Zelf vind ik ‘m vooral leuk als tussengerecht. Dit verfrissende drankje wekt bovendien de eetlust op. Niet zo goed voor de slanke lijn dus, maar met Kerst moet dat wat mij betreft kunnen ๐Ÿ™‚

Wij hebben de scroppino met limoncello en prosecco gemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om citroensorbetijs te mengen met wodka, maar daar zijn wij minder gek op. Vandaar onze keuze voor prosecco en limoncello. Die ‘restjes’ komen namelijk wel op ๐Ÿ˜‰

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 80 gr citroensorbetijs
  • 80 ml prosecco
  • 30 ml limoncello

Zo maak je het

  • Zorg ervoor dat de prosecco en limoncello ijskoud zijn.
  • Doe alle ingredienten in een blender en blend tot het glad is.
  • Verdeel over twee glazen en klaar ๐Ÿ™‚

Tips en tricks

  • De prosecco en limoncello kun je ook afwegen in gram in plaats van milliliters. Net zo makkelijk als je toch al de keukenweegschaal bij de hand hebt voor het ijs.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter