Kerstrecepten Recepten

Scroppino met limoncello

Scroppino met limoncello

Scroppino is een Italiaans drankje dat je als tussengerecht maar ook als nagerecht kunt serveren. Zelf vinden we ‘m vooral leuk als tussengerecht. Dit verfrissende drankje wekt bovendien de eetlust op. Niet zo goed voor de slanke lijn dus, maar met Kerst moet dat wat mij betreft kunnen 🙂

Wij hebben de scroppino met limoncello en prosecco gemaakt. Je kunt er ook voor kiezen om citroensorbetijs te mengen met wodka, maar daar zijn wij minder gek op. Vandaar onze keuze voor prosecco en limoncello. Die ‘restjes’ komen namelijk wel op 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 80 gr citroensorbetijs
  • 80 ml prosecco
  • 30 ml limoncello

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten 

  • Zorg ervoor dat de prosecco en limoncello ijskoud zijn.
  • Doe alle ingrediënten in een blender en blend tot het glad is.
  • Verdeel over twee glazen en klaar 🙂

Tips en tricks

  • De prosecco en limoncello kun je ook afwegen in gram in plaats van milliliters. Net zo makkelijk als je toch al de keukenweegschaal bij de hand hebt voor het ijs.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 131
  • Eiwit: 0,0 gram
  • Koolhydraten: 20,5 gram
  • Vet: 0,0 gram
  • Vezels: 8,9 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

    • Hoi Willy,
      Dat zouden we niet aanraden! Hij smaakt het lekkerst en de substantie is het best wanneer je het direct serveert. Het is wel supersnel klaar 🙂

Laat een reactie achter