Diner Vegetarisch recept

Shakshuka met zoete aardappel

Shakshuka stond al tijden op ons kooklijstje. Maar dan de meer traditionele variant die meestal gegeten wordt met wat brood erbij.

Een shakshuka met zoete aardappel vonden wij wel erg leuk. Daar hebben we in dit recept voor gekozen en er daarnaast hebben we er een lekkere eigen draai aan gegeven. Althans, dat vinden wij ;). Hopelijk vinden jullie dat ook!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr peterselie of koriander
  • 1 paprika
  • 300 gr zoete aardappel
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 100 gr babyspinazie
  • 4 eieren

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snijd de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn, hak de peterselie of koriander grof en snij de paprika in grove stukken.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en ras el hanout een paar minuten op laag vuur aan.
  • Voeg vervolgens de knoflook en zoete aardappel toe en laat dit een paar minuten meebakken.
  • Voeg de tomatenblokjes, de paprika, de helft van de peterselie of koriander, wat peper en eventueel zout en 100 ml water toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 10 minuten stoven. Check tussendoor even of er eventueel nog wat water toegevoegd moet worden.
  • Roer de spinazie door het mengsel.
  • Maak vier holtes in het gerecht en breek in elke holte een eitje. Doe de deksel weer op de pan en laat nog ongeveer 8 minuten op het laagst mogelijk vuur stoven zodat de eieren net gaar zijn.
  • Bestrooi de shakshuka met de rest van de peterselie of koriander.

Tips en tricks

  • Proef voordat je de eieren toevoegt even of de smaak van de shakshuka naar wens is. Voeg eventueel nog wat extra peper, zout of ras el hanout toe. Nadat je de eieren hebt toegevoegd kun je namelijk niet meer echt roeren 😉

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 445
  • Eiwit: 18,5 gram
  • Koolhydraten: 52,2 gram
  • Vet: 15,0 gram
  • Vezels: 10,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter