Diner Lunch

Slasoep

Slasoep

Soep van sla?! Ik moet je eerlijk zeggen dat het voor mij helemaal nieuw was. Ik wist ook niet zo goed wat ik moest vinden van dit recept dat Louke instuurde.

Maar dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om zo’n recept eens te proberen. En ook in dit geval bleek dat weer een goede keuze. Je zou het misschien niet direct denken maar soep maken van sla is echt een prima idee 🙂

Ik zou zeggen: ervaar het zelf en laat even weten wat je ervan vindt!

Dit heb je nodig (voor 1.200 ml)

  • 400 gr sla (zie tips & tricks)
  • 750 ml groentebouillon
  • 25 gr crème fraîche
  • 100 gr hamblokjes
  • 15 gr bloem
  • 1 ui
  • 10 gr tijm
  • 10 gr boter

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Snipper het uitje en bak het glazig in de boter.
  • Voeg de tijm toe en bak kort mee.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door.
  • Voeg de sla toe en laat het slinken.
  • Giet nu de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat een paar minuten koken op laag vuur met de deksel schuin op de pan.
  • Laat de soep iets afkoelen en blend tot een gladde massa en maak op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de hamblokjes op hoog vuur knapperig.
  • Serveer de soep met een dotje crème fraîche en met de hamblokjes er bovenop.

Tips en tricks

  • Ik heb voor de helft ijsbergsla gebruikt en de andere helft was een pittige rucolamelange. Lekker!
  • Bewaar wat tijm voor de garnering.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 40
  • Eiwit: 2,6 gram
  • Koolhydraten: 2,2 gram
  • Vet: 2,4 gram
  • Vezels: 0,9 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter