Blog

Slim kiezen, extra genieten!

Slim kiezen, extra genieten!

Afvallen en de decembermaand passen niet heel lekker bij elkaar. Met name de laatste week van het jaar is er één waarin op zijn zachtst gezegd goed gegeten wordt 🙂 Een lekker kerstdiner – misschien zelfs twee – en dan natuurlijk nog oudjaarsavond met op zijn minst een oliebol, appelflap en een glas champagne.

Gelukkig hebben we het maar over één week van het hele jaar. En dat doet ons direct denken aan het volgende cliché:

Het gaat niet om wat je tussen Kerst en Oud & Nieuw eet, maar om wat je tussen Oud & Nieuw en Kerst eet.

Een simpele en inmiddels bijna afgezaagde uitspraak, maar toch is ie wel heel erg waar. Het is echt niet zo’n punt om even een week wat minder op te letten. Dat kan prima op z’n tijd.

Dus dan maar helemaal los gaan?

Kan, maar er is ook nog een andere optie:

Kies alleen voor de dingen die je echt lekker vindt!

Ben je niet zo van het brunchen maar kun je je nu al verheugen op het kerstdiner? Eet tijdens de brunch dan gewoon je ‘normale’ boterham en geniet ’s avonds des te meer van het diner.

Hetzelfde geldt voor het voor-, hoofd- en nagerecht. Schep gerust een beetje extra op bij het hoofdgerecht en neem een klein nagerecht. Of andersom natuurlijk 😉

Eet alleen dingen die je echt lekker vindt en voel je daar vooral niet schuldig over. Kom je dan toch een kilootje (of twee) aan tijdens de feestdagen dan weet je in ieder geval zeker dat het de moeite waard is geweest.

Bovendien zijn kilo’s die er in korte tijd aan zijn gekomen er ook het snelst weer af. Als je jezelf de eerste weken van het nieuwe jaar netjes gedraagt dan zit je binnen een mum van tijd weer op hetzelfde gewicht als voor de Kerst.

En over dat gewicht gesproken: wees verstandig en weeg jezelf niet direct na de feestdagen. Dat geeft een vertekend beeld. Ga half januari weer eens op de weegschaal staan, dan is het net alsof er niets gebeurd is 🙂

Wij wensen jou hele fijne feestdagen met hopelijk een dik pak sneeuw. Dat is tenslotte een uitgelezen kans om een flinke wandeling te maken en alvast wat (kerst)calorieën te verbranden.

Deze blog hebben we geschreven voor De DEEN. Het magazine van DEEN Supermarkten. Elke maand verschijnt er een nieuwe editie van De DEEN met daarin ook een blog van ons.

Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

Laat een reactie achter