Lunch Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Smeuïge cashewnotenpasta

Zelf cashewnotenpasta maken

Dit recept wilden we al zo ongeveer vanaf de start van Project Gezond uitwerken, maar elke keer waren er andere recepten die voorrang kregen. Afgelopen week is het er eindelijk van gekomen. We hebben cashewnotenpasta gemaakt!

Het recept is echt heel eenvoudig en je hoeft er eigenlijk alleen maar cashewnoten voor te kopen. De andere twee ingrediënten heb je zeer waarschijnlijk al in huis.

De uiteindelijke pasta is aardig stevig van structuur. Let er dus wel op dat je je keukenmachine niet om zeep helpt. Dan wordt het nogal een prijzig pastaatje 🙂

Dit heb je nodig (110 gr notenpasta)

  • 100 gr gebrande ongezouten cashewnoten
  • 10 ml zonnebloemolie (andere neutrale olie mag ook)
  • snuf zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Doe de cashewnoten in de keukenmachine en maal ze fijn.
  • Voeg nu een snuf zout en de olie toe.
  • Zet de keukenmachine weer aan tot je een mooie gladde pasta krijgt.

Tips en tricks

  • Op een gegeven moment zit de pasta aan de bodem geplakt terwijl hij nog niet klaar is. Roer het dan even los met een lepel of spatel en zet de keukenmachine weer aan. Indien nodig herhaal je dit.
  • De kans is groot dat je tijdens het maken van de pasta het idee krijgt dat het helemaal misloopt. Ik dacht dat op een gegeven moment ook 😉 Het goede nieuws is dat er eigenlijk niks mis kan gaan. Zolang je het kunstje van malen, lospeuteren en weer verder malen blijft herhalen eindig je met een heerlijke notenpasta.
  • Je kunt ook gerust andere noten gebruiken zoals walnoten, hazelnoten en amandelen. Een combinatie van noten kan natuurlijk ook.
  • Als je het lekker vindt kun je een drupje vanille-extract of een lepeltje vanillepasta toevoegen aan het recept.
  • Als de pasta niet smeerbaar genoeg is voeg je er een (thee)lepeltje extra olie aan toe.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 633
  • Eiwit: 16,8 gram
  • Koolhydraten: 30,4 gram
  • Vet: 52,3 gram
  • Vezels: 3,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

4 reacties

    • Ik heb de pasta zelf bewaard in een klein weckpotje. Elke andere luchtdichte verpakking die goed schoon is is ook goed. Wij hebben de pasta ongeveer een week bewaard, toen was ie op 🙂 Langer kan denk ik ook wel maar daar geef ik geen garantie op 😉

Laat een reactie achter