Recept inspiratie

Snelle groentesoepjes

Paprikasoep

Op onze dagmenu’s staat regelmatig een portie rauwkost. Voldoende groente eten is namelijk gezond. De één eet gemakkelijk een portie op, maar de ander heeft daar soms wat meer moeite mee. Zo horen we bijvoorbeeld wel eens dat rauwkost in de zomer erg lekker is, maar dat als het buiten kouder wordt een warm tussendoortje meer de voorkeur heeft. Een hele simpele manier om ook dan je portie rauwkost binnen te krijgen is om er een soepje van te maken!

En dan bedoelen we echt geen hele uitgebreide soep, maar gewoon één die je binnen een half uurtje op tafel hebt staan. Het meest gemakkelijk is om wat soepgroente met een bouillonblokje te koken. Niks moeilijks aan en je hebt op een koude dag zo een heerlijk warme kop soep.

Heb je iets meer tijd? Kies dan eens voor één van onderstaande recepten. Allemaal laag in calorieën en daarmee perfecte vervangers voor je portie rauwkost.

Romige courgettesoep

Met maar 31 calorieën per 100 milliliter is dit echt een ideale soep om je portie rauwkost mee te vervangen. De courgette kun je overigens ook vervangen voor een andere groente. Kun je nog meer variëren met dit heerlijke recept.

Bekijk het recept: romige courgettesoep.

Geroosterde tomatensoep met basilicum

Eerlijk is eerlijk, met deze soep ben je iets langer bezig omdat de tomaten eerst een half uur in de oven geroosterd moeten worden. Maar de smaak van deze soep is zeker de moeite waard om hier even op te wachten.

Bekijk het recept: geroosterde tomatensoep met basilicum.
Geroosterde tomatensoep met basilicum

Paprikasoep

Ook echt een heerlijke soep en prachtig van kleur wanneer je rode paprika’s gebruikt. Misschien is paprikasoep niet de eerste soep waar je aan denkt, maar ook deze soep zit boordevol groentes. Daarom is ook deze soep een goed alternatief voor een portie rauwkost.

Bekijk het recept: paprikasoep.
Paprikasoep

Ben je nog niet uitgekeken op rauwkost, maar mis je soms wat inspiratie? Lees dan dit artikel eens. Daarin geven we naast inspiratie ook nog andere handige tips!

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

4 reacties

  • Als soep maakt om de rauwkost te vervangen (zie bovenstaande recepten) hoeveel soep mag je dan eten om bv. 250 gr rauwkost te vervangen? Hoe kan ik dat makkelijk uitrekenen? Of kijk je alleen naar de kCal?

  • Wat fijn dat er aandacht wordt besteed aan de rauwkost die mij inderdaad tegen gaat staan. Ik ga zeker1 of alle 3 maken, heerlijk !! Ook fijn dat ik weet dat ik 300 nl mag eten van de soep. Bedankt Nineke !

Laat een reactie achter