Recepten

Snelle Indiase curry

Snelle Indiase curry

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


Enkele jaren geleden hadden we nog nooit een curry gemaakt. We hadden bij curry altijd het idee van een gerecht dat uren op moet staan en waar je een waslijst aan ingrediënten voor nodig hebt die je verder bijna nergens meer voor kunt gebruiken.

Totdat we een kant en klare currypasta voorbij zag komen in een kookprogramma. Dat leek ons wel een leuke en toegankelijke manier om zelf eens een curry klaar te maken. Zodoende namen we met de boodschappen een potje rode currypasta mee.

We hebben verschillende curryrecepten bekeken en daar vervolgens een eigen draai aan gegeven. Het resultaat is deze smaakvolle curry, die zo klaar is en waar je niet al te veel boodschappen voor nodig hebt.

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 300 gr kipfilet
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 rode uien
  • 2 paprika’s
  • 250 gr peultjes (sperziebonen mogen ook)
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels kurkuma
  • 4 eetlepels currypasta
  • peper, zout en olijfolie

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe de blokjes in een schaaltje met een scheutje olijfolie en roer er wat zout en peper door.
  • Snijd de uien en paprika’s grof, maak de peultjes schoon en snijd deze één keer doormidden. Houd de uien apart.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes of stukjes.
  • Neem een wok of hapjespan en bak de kipfilet op hoog vuur in een minuut of 3 goudbruin. Leg de kip op een bordje en dek het af met aluminiumfolie.
  • Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de uien en de kurkuma ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de paprika’s, boontjes en de currypasta toe en bak dit ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de tomaten en de kokosmelk toe en laat alles nog een minuut of 10 pruttelen.
  • Voeg en paar minuten voor het eind de kipfilet toe zodat deze weer goed kan opwarmen.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Schep op en geniet!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 548
  • Eiwit: 27,9 gram
  • Koolhydraten: 63,0 gram
  • Vet: 22,5 gram
  • Vezels: 10,3 gram

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

6 reacties

    • Nog niet helaas. We zijn pas net gestart met het maken van PDF’s van de recepten. Voor alle nieuwe recepten maken we direct een PDF en de ‘oude’ recepten komen stukje bij beetje aan de beurt. Binnenkort kan het dus wel 🙂

  • Ik heb net de Indiase curry gemaakt. Ik heb Van Koh Thai de Green Curry Paste gebruikt. Deze is best wel pittig maar wij houden daarvan. Even een correctie van het recept. Er staat 2 maal vermeld dat je de boontjes toe moet voegen. Volgens mij moet bij de ronde van de tomaten het kipfilet erbij.
    Wij zijn tot nu toe zeer tevreden over de recepten. Petje af!

Laat een reactie achter