Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Heb je zin in Indiase smaken, maar wil je er niet te lang voor in de keuken staan? Dan biedt dit recept de uitkomst! Met curry kun je alle kanten op. Kies zelf de currypasta die jou lekker lijkt of ga aan de sla in de keuken en maak de pasta lekker zelf.
Dit heb je nodig (2 personen)
- 130 gr zilvervliesrijst
- 150 gr kipfilet
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 125 gr peultjes (of sperziebonen)
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels currypasta
- 1 tomaat
- 200 ml kokosmelk
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd warm.
- Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Doe de blokjes in een schaaltje met een scheutje olijfolie en roer er wat zout en peper door.
- Snijd de ui en paprika grof, maak de peultjes schoon en snijd deze één keer doormidden. Houd de ui apart.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes of stukjes.
- Neem een wok of hapjespan en bak de kipfilet op hoog vuur in een minuut of 3 goudbruin. Leg de kip op een bordje en dek het af met aluminiumfolie.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de uien en de kurkuma ongeveer 2 minuten.
- Voeg de paprika, peultjes en de currypasta toe en bak dit ongeveer 4 minuten.
- Voeg de tomaat en de kokosmelk toe en laat alles nog een minuut of 10 pruttelen.
- Voeg en paar minuten voor het eind de kipfilet toe zodat deze weer goed kan opwarmen.
- Schep op en geniet!
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 548
- Eiwit: 28 gram
- Koolhydraten: 63 gram
- Vet: 23 gram
- Vezels: 10 gram
Indiase curry vandaag gemaakt was erg lekker alleen een beetje te pittig .
Hoi Walter,
Kun je dit recept ook als pdf downloaden?
Nog niet helaas. We zijn pas net gestart met het maken van PDF’s van de recepten. Voor alle nieuwe recepten maken we direct een PDF en de ‘oude’ recepten komen stukje bij beetje aan de beurt. Binnenkort kan het dus wel 🙂
Ik heb net de Indiase curry gemaakt. Ik heb Van Koh Thai de Green Curry Paste gebruikt. Deze is best wel pittig maar wij houden daarvan. Even een correctie van het recept. Er staat 2 maal vermeld dat je de boontjes toe moet voegen. Volgens mij moet bij de ronde van de tomaten het kipfilet erbij.
Wij zijn tot nu toe zeer tevreden over de recepten. Petje af!
Oeps, ik zie het. Heb het recept gelijk aangepast! Fijn om te horen dat jullie zo tevreden zijn over de recepten 🙂
Tip voor bij het recept.. De sperziebonen even voorkoken. Ze waren hier heel erg hard. ?
Dit lijkt me een lekker gerecht voor de slowcooker dan kost het ook niet veel tijd.
Kan je deze curry invriezen?
Ja hoor, dat kan prima.
Ik ga er ook aubergine en komkommer door doen. En misschien ook courgette. Ik hou nou eenmaal van veel groenten😂