Diner

Snelle jus

Snelle jus

Aardappels, vlees en groente. Daar hoort natuurlijk een portie jus bij! Deze jus kun je heel gemakkelijk maken en is een echte smaakmaker.

Dit heb je nodig (275 milliliter)

  • 20 gr boter
  • 15 gr bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 ml sojasaus
  • 5 ml worcestersaus

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en laat dit al roerend meebakken tot je een bruin gekleurde roux krijgt. Dit duurt 5 tot 10 minuten. Hoe bruiner je de roux bakt, hoe bruiner de jus uiteindelijk wordt. Let wel op dat de roux niet verbrandt.
  • Voeg de runderbouillon toe en laat het mengsel al roerend opnieuw aan de kook komen.
  • Hak ongeveer 10 naaldjes rozemarijn fijn en roer dit samen met de sojasaus en worcestersaus door de jus.
  • Voeg naar smaak eventueel extra sojasaus of worcestersaus toe.

Tips en tricks

  • De jus kun je heel makkelijk invriezen in portiezakjes waar je ijsblokjes mee maakt.

Voedingswaarde (per 100 milliliter)

  • Kcal: 78
  • Eiwit: 0,9 gram
  • Koolhydraten: 4,9 gram
  • Vet: 6,2 gram
  • Vezels: 0,7 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

8 reacties

Laat een reactie achter