Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.
Verantwoord pizza eten? Dat kan zeker! Door een wrap te gebruiken als pizzabodem ‘bespaar’ je flink op het aantal calorieën. En het is gewoon heel erg lekker. De wraps worden heerlijk knapperig en happen lekker weg 🙂
Wij hebben twee leuke varianten voor jullie bedacht. Een persoonlijke favoriet hebben we eigenlijk niet. Van ons krijgen ze namelijk allebei een 10+!
Dit heb je nodig (twee wraps)
- 100 gr tomatensaus (bijvoorbeeld deze)
- 2 wraps van 40 gr per stuk
Voor de rauwe ham topping
- 20 gr rauwe ham
- 30 gr mozzarella
- 50 gr cherrytomaten
- 10 gr rucola
Voor de tonijn topping
- 60 gr tonijn op water (uitgelekt gewicht)
- 50 gr champignons
- een kwart rode ui
- een kwart paprika
- een paar basilicumblaadjes
Zo maak je het
Bereidingstijd: 15 minuten + 5 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd alle ingrediënten in reepjes, blokjes, driehoekjes, hartjes of elke andere willekeurige vorm die je leuk vindt.
- Bak de wrap ongeveer 3 minuten voor zodat deze al een beetje knapperig is.
- Haal de wrap uit de oven en smeer deze licht in met tomatensaus. Probeer helemaal tot aan de randen te smeren.
- Beleg je pizza met de topping naar keuze, bestrooi met (versgemalen) peper en bak ‘m nog ongeveer 5 minuten.
- Voor de rauwe ham pizza: doe na het bakken de rucola er pas op en besprenkel de pizza met een paar drupjes goede olijfolie.
- Voor de tonijn pizza: doe na het bakken de basilicumblaadjes er pas op en besprenkel ook deze variant met een paar drupjes olijfolie.
Tips en tricks
- Je kunt de tomatensaus gebruiken van één van onze recepten maar met een kant-en-klare pizzasaus uit de winkel kom je er ook. Overigens zijn onze tomatensauzen prima in te vriezen. Je kunt dus ook nu een pannetje koken en de rest invriezen voor wanneer er weer pizza op het menu staat.
Voedingswaarde (per wrap rauwe ham/ tonijn)
- Kcal: 330
- Eiwit: 16 gram
- Koolhydraten: 31 gram
- Vet: 15 gram
- Vezels: 3 gram
Heb deze gisteren gemaakt en was heel lekker. Zou je deze ook kunnen invriezen na het beleggen?
Hoi Inge, ik denk dat ze het lekkerste zijn als je dan het de wraps apart invriest van het beleg. Anders worden de wraps nogal nat van de groente.
Thanks Nineke, had ik nog helemaal niet bij stil gestaan.
Mag ik er als maaltijd dan 1 of 2, uitgaande van 1250 cal.
Dat staat op het menu.
Kan ik de tonijn vervangen door zalm
Zalm is wel iets hoger in calorieën, maar het kan wel.
Vandaag deze voor de 2e keer gegeten. Alleen vind ik de tijd in de oven te kort voor de champignons. Ze blijven rauw. Er staat ook niet bij het recept dat je die vooraf moet aanbakken