Is het moeilijk? Nee.
Is het lekker? Jazeker!
Dit is echt weer zo’n voorbeeld van een recept dat haast geen recept te noemen is, maar wel verrassend goed smaakt.
Deze tomatensalsa is heerlijk op tortilla chips, maar kan ook goed gebruikt worden op een bruscetta of een toastje.
In plaats van peterselie kun je ook gerust koriander gebruiken als je dat lekker vindt. Persoonlijk heb ik echt een hekel aan koriander. Ik ben één van die mensen die van mening is dat koriander naar zeep smaakt. Gelukkig is inmiddels ook aangetoond dat die vergelijking best wel logisch is 🙂
Dit heb je nodig (twee personen)
- 2 rijpe tomaten
- een halve rode ui
- 1 teentje knoflook
- 5 gr peterselie
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Snij de tomaten in zo klein mogelijk blokjes.
- Snipper de ui fijn en pers het teentje knoflook. Haal indien nodig nog even het mes door de knoflook om te zorgen dat je echt alleen maar kleine stukjes hebt.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng alles door elkaar en maak de salsa op smaak met wat peper en zout.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 36
- Eiwit: 2 gram
- Koolhydraten: 8 gram
- Vet: 0 gram
- Vezels: 2 gram
met het sap van een halve limoen, klein beetje olijfolie en koriander is deze dip nòg iets lekkerder!
succes
Ja, koriander erbij en in plaats van ui, bosui gebruiken
Met koriander is het geweldig maar ook met wat sinaasappelsap en sinaasappels of mandarijnen erdoor heerlijk. Zo fris!
O ja de olijfolie mag niet ontbreken 🙂
Kan ik deze salsa invriezen?
mag ik dit als rauwkost eten? Ben net begonnen en zoekende wat ik lekker vind
Ja hoor, dat kan prima. Hier lees je nog meer rauwkosttips: https://www.projectgezond.nl/rauwkost-ik-ben-toch-geen-konijn/.