Tussendoortjes & snacks

Snickertaartje

Snickertaartje

Kun jij op zijn tijd ook zo genieten van een Snickers? Dan word je blij van dit recept! Dit taartje bestaat uit drie verrukkelijke lagen. Echt genieten als je fan bent van de combinatie noten met chocola. We kunnen je alvast verzekeren dat het opeten ervan minder tijd kost dan het maken.

Dit heb je nodig (één taart/ zes punten)

  • 20 gr cashewnoten
  • 20 gr walnoten
  • 20 gr hazelnoten
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 140 gr dadels (ontpit)
  • snuf zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 40 gr pure chocola met minstens 70% cacao
  • 10 gr cacaopoeder

Zo maak je het

Bereidingstijd: 35 minuten + 30 minuten uitharden

  • Neem een springvorm met een diameter van 16 cm centimeter en vet deze in met olie of boter. Bedek de bodem met bakpapier.
  • Voor de onderste laag: doe de cashewnoten, walnoten en hazelnoten en 60 gram van de dadels met 10 milliliter zonnebloemolie in een blender en mix er een grove puree van. Verdeel het mengsel over de bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
  • Voor de middelste laag: doe 80 gr dadels, een snuf zout, een theelepel kaneel, een theelepel zonnebloemolie en 40 ml water in een blender. Blend dit helemaal fijn. Mocht dit niet goed lukken dan voeg je stukje bij beetje wat extra water toe. Hoe minder je gebruikt hoe beter, in verband met de stevigheid van deze laag.
  • Voor de bovenste laag: smelt de chocolade au bain marie. Roer vervolgens twee theelepels zonnebloemolie en de cacaopoeder erdoor.
  • Zet het taartje ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat hij kan uitharden. Eet hem op (niet helemaal alleen), of bewaar hem in de koelkast.

Tips en tricks

  • Je hebt voor dit recept 140 gr dadels nodig. Dit is het gewicht dat je na het ontpitten moet overhouden. Wij hadden grote dadels en hadden er dus maar 7 nodig. Het kan zijn dat jij er (een paar) meer nodig hebt.
  • In plaats van een springvorm met een diameter van ongeveer 16 centimeter kun je ook een vierkante schaal of bakblik met een afmeting ergens tussen de 10×10 en 15×15 cm nemen. Hoe kleiner de schaal, hoe hoger de taart 🙂

Voedingswaarde (per punt)

  • Kcal: 178
  • Eiwit: 3 gram
  • Koolhydraten: 12 gram
  • Vet: 14 gram
  • Vezels: 3 gram

Eet smakelijk!

10 reacties

Laat een reactie achter