Kun jij op zijn tijd ook zo genieten van een Snickers? Dan word je blij van dit recept! Dit taartje bestaat uit drie verrukkelijke lagen. Echt genieten als je fan bent van de combinatie noten met chocola. We kunnen je alvast verzekeren dat het opeten ervan minder tijd kost dan het maken.
Dit heb je nodig (één taart/ zes punten)
- 20 gr cashewnoten
- 20 gr walnoten
- 20 gr hazelnoten
- 30 ml zonnebloemolie
- 140 gr dadels (ontpit)
- snuf zout
- 1 theelepel kaneel
- 40 gr pure chocola met minstens 70% cacao
- 10 gr cacaopoeder
Zo maak je het
Bereidingstijd: 35 minuten + 30 minuten uitharden
- Neem een springvorm met een diameter van 16 cm centimeter en vet deze in met olie of boter. Bedek de bodem met bakpapier.
- Voor de onderste laag: doe de cashewnoten, walnoten en hazelnoten en 60 gram van de dadels met 10 milliliter zonnebloemolie in een blender en mix er een grove puree van. Verdeel het mengsel over de bodem en druk het aan met de bolle kant van een lepel.
- Voor de middelste laag: doe 80 gr dadels, een snuf zout, een theelepel kaneel, een theelepel zonnebloemolie en 40 ml water in een blender. Blend dit helemaal fijn. Mocht dit niet goed lukken dan voeg je stukje bij beetje wat extra water toe. Hoe minder je gebruikt hoe beter, in verband met de stevigheid van deze laag.
- Voor de bovenste laag: smelt de chocolade au bain marie. Roer vervolgens twee theelepels zonnebloemolie en de cacaopoeder erdoor.
- Zet het taartje ongeveer 30 minuten in de koelkast zodat hij kan uitharden. Eet hem op (niet helemaal alleen), of bewaar hem in de koelkast.
Tips en tricks
- Je hebt voor dit recept 140 gr dadels nodig. Dit is het gewicht dat je na het ontpitten moet overhouden. Wij hadden grote dadels en hadden er dus maar 7 nodig. Het kan zijn dat jij er (een paar) meer nodig hebt.
- In plaats van een springvorm met een diameter van ongeveer 16 centimeter kun je ook een vierkante schaal of bakblik met een afmeting ergens tussen de 10×10 en 15×15 cm nemen. Hoe kleiner de schaal, hoe hoger de taart 🙂
Voedingswaarde (per punt)
- Kcal: 178
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 12 gram
- Vet: 14 gram
- Vezels: 3 gram
Waarmee zou ik de dadels mee kunne. Vervangen?
De dadels heb je in dit recept wel nodig om alles aan elkaar te laten plakken. Je kunt het proberen met vijgen, maar ik durf je niet te zeggen of het resultaat dan net zo goed is.
Kun je ook ontpitte en gedroogde dadels nemen of moeten het verse zijn?
Gedroogde dadels bevatten meer calorieën. En verse dadels zijn in dit recept beter te verwerken dan gedroogde dadels, vandaar dat we met verse dadels werken in dit recept.
Kun je de zonnebloemolie voor iets anders vervangen? En zo ja welke hoeveelheid heb je dan nodig?
Je kunt een andere neutrale olie gebruiken. De hoeveelheid blijft dan gelijk.
Kan ik de noten vervangen door havermout? Dit ivm notenallergie
Je krijgt dan alleen geen bite aan het taartje. Je kunt dan beter vervangen met pinda’s, zaden of pitten.
Ik ben heel benieuwd! Kun je het ook invriezen als je over hebt?
Ja hoor dat kan zeker.