Alle recepten uit 'Boek 1' Diner Lunch

Spaanse tortilla met chorizo

Spaanse tortilla met chorizo

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Van dit recept werden we helemaal blij! We hadden ‘m al een tijdje op de spreekwoordelijke plank liggen, maar om de een of andere reden gingen er steeds andere recepten voor. Laatst was het dan eindelijk zover.

Als je chorizo zo uit het vuistje eet, smaakt het echt heel anders dan zo uitgebakken. Als je er geen fan van bent kan het maar zo dat je dit juist wel lekker vindt 🙂 Als je het hebt uitgebakken smaak het super, helemaal in combinatie met de andere ingrediënten van deze tortilla.

Ook als – geen gebakken ei liefhebber – zou het maar zo eens kunnen dat je deze tortilla heerlijk vindt.

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 40 gr chorizo
  • een halve ui
  • 125 gr aardappels (vastkokend)
  • 2 eieren
  • 60 gr spinazie
  • geen olijfolie nodig

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Snijd de chorizo in kleine blokjes van 0,5 x 0,5 cm.
  • Verhit een koekenpan en bak daarin de chorizo een paar minuten aan. Hiervoor heb je geen boter of olie nodig.
  • Snipper ondertussen de ui, schil de aardappel, snijd deze in dunne plakjes en klop de eieren los in een kommetje.
  • Schep de chorizoblokjes uit de pan, zorg ervoor dat het vet in de pan blijft en bewaar de chorizo op een bordje of keukenpapiertje.
  • Fruit de ui even kort aan in het bakvet van de chorizo en voeg daarna de aardappelschijfjes toe. Laat deze zo’n 6 minuten meebakken.
  • Voeg nu de spinazie en de chorizoblokjes toe. Schud of schep alles om totdat de spinazie geslonken is.
  • Verspreid alle ingrediënten over de koekenpan en schenk het geklopte ei erover.
  • Laat de tortilla een paar minuten garen op laag vuur met de deksel op de pan.
  • Doe een plat bord (of de deksel) op de pan en keer de pan om zodat de tortilla op het bord komt. Laat de tortilla vervolgens terug in de pan glijden, zodat hij omgedraaid in de pan ligt.
  • Laat de tortilla nog een paar minuten bakken en klaar.

Tips en tricks

  • In plaats van gewone aardappel kun je ook zoete aardappel gebruiken voor dit recept. Persoonlijk vinden we de variant met gewone aardappel het lekkerst, maar die met zoete aardappel was ook zeker geslaagd.
  • Wees voorzichtig met het toevoegen van zout en peper. Chorizo is over het algemeen aardig gekruid dus heel veel extra heeft je tortilla niet nodig waarschijnlijk.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 473
  • Eiwit: 23 gram
  • Koolhydraten: 32 gram
  • Vet: 27 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

1 reactie

Laat een reactie achter