Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner Vegetarisch recept

Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Saaie pasta’s? Daar doen wij niet aan. Deze vegetarische spaghetti zit bomvol smaak. De knapperige asperges zorgen voor een heerlijke bite en dat samen met de rucolapesto: subliem!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 20 ml olijfolie
  • 40 gr (biologische) Parmezaanse kaas
  • 20 gr amandelen
  • 40 gr rucola
  • 10 gr basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 5 ml citroensap
  • 130 gr spaghetti
  • 1 rode paprika
  • 200 gr groene aspergetips

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Maak de pesto door de olijfolie te mengen met 30 gram Parmezaanse kaas, de amandelen, rucola, basilicum, knoflook en het citroensap. Pureer het met een staafmixer en maak het smeuïg en glad. Proef de pesto en voeg naar smaak peper, zout en citroensap toe.
  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af, roer de pesto erdoor en houd warm met de deksel op de pan.
  • Snijd de paprika in grove stukken. Doe ze samen met de aspergetips in een schaal, voeg een paar druppels olijfolie toe en hussel even door. Grill de groenten – het liefst in een grillpan – tot ze mooi van kleur en nog lekker knapperig zijn.
  • Serveer de spaghetti met de gegrilde groenten erbovenop. Bestrooi het gerecht met de rest van de Parmezaanse kaas en garneer met basilicum.

Tips en tricks

  • Je kunt de groenten ook grillen in de oven. Blijf wel goed opletten want dat kan opeens hard gaan. Of nog beter: maak dit recept op een zomerdag en grill de groenten lekker op de barbecue.
  • Let op dat wanneer je dit gerecht volledig vegetarisch wilt houden, je kiest voor een Parmezaanse kaas zonder dierlijk stremsel. (Bijvoorbeeld van Ekoplaza).

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 488
  • Eiwit: 20 gram
  • Koolhydraten: 51 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

  • Heerlijke recepten, ook in het net gekochte boek. De recepten op de site, hoeveel mag je daar van met 1500 kcal?

    • Hoi Mirjam, dat ligt een beetje aan hoe de dag verder is verdeeld. Je zou een diner kunnen uitkiezen die overeen komt met het aantal Kcal in jouw dagmenu uit het boek. Deze pasta kun je dan bijvoorbeeld kiezen op een dag dat er pasta gepland staat :).

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X