Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Spaghetti met romige courgette-basilicumsaus

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

De kans is groot dat je vanaf nu je pasta met deze saus eet. Wat is dit lekker zeg! Het geeft al een groots effect als je kookroom mengt met courgette, maar als je er dan ook nog basilicum doorheen blendt ga je nooit meer van tafel. Nou ja, misschien wel een keer om een nieuwe portie te maken.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr spaghetti
  • 350 gr courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 60 ml kookroom
  • 10 blaadjes basilicum
  • citroensap
  • 125 gr hamblokjes
  • 150 gr cherrytomaatjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de courgette in de lengte in plakken en vervolgens in blokjes die net iets groter zijn dan de hamblokjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de Italiaanse kruiden met de blokjes courgette op middelhoog vuur enkele minuten aan.
  • Schep iets minder dan een kwart van de gebakken blokjes courgette uit de pan. Blend ze met de kookroom en 5 blaadjes basilicum tot een lobbige saus. Maak de saus goed op smaak met ruim zwarte peper, zout en citroensap.
  • Bak de hamblokjes met de overgebleven blokjes courgette op middelhoog vuur knapperig en lichtbruin.
  • Zet het vuur lager en bak de ui en knoflook 2 à 3 minuten mee.
  • Snijd de cherrytomaten doormidden. Snijd grotere cherrytomaten in kwarten. Voeg toe en warm 2 à 3 minuten mee.
  • Voeg de courgette-basilicumsaus en de gekookte spaghetti toe. Warm alles goed door.
  • Maak verder op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  • Garneer met een paar blaadjes basilicum.

Tips en tricks

  • Hak een extra teentje knoflook fijn en bak dit kort mee met de blokjes courgette voordat je 70 gram van de blokjes uit de pan schept voor de groentesaus. 
  • Wees niet te zuinig met het citroensap. Dit gerecht kan het goed hebben. Je zou zelfs een klein beetje citroenrasp kunnen toevoegen aan de courgette-basilicumsaus.
  • In plaats van spaghetti kun je ook een andere pastasoort gebruiken. 

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 505
  • Eiwit: 25 gram
  • Koolhydraten: 57 gram
  • Vet: 17 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

19 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X