Diner

Spaghetti met romige courgette-basilicumsaus

De kans is groot dat je vanaf nu je pasta met deze saus eet. Wat is dit lekker zeg! Het geeft al een groots effect als je kookroom mengt met courgette, maar als je er dan ook nog basilicum doorheen blendt ga je nooit meer van tafel. Nou ja, misschien wel een keer om een nieuwe portie te maken.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr spaghetti
  • 350 gr courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 60 ml kookroom
  • 10 blaadjes basilicum
  • 125 gr hamblokjes
  • 150 gr cherrytomaatjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Was de courgette en snijd de kontjes eraf. Schillen is niet nodig. Snijd in plakken en vervolgens in blokjes die net iets groter zijn dan de hamblokjes.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in de pan. Bak de Italiaanse kruiden met de blokjes courgette op middelhoog vuur enkele minuten aan.
  • Schep 70 gram van de gebakken blokjes courgette uit de pan. Blend ze met de kookroom en 5 blaadjes basilicum tot een lobbige saus. Maak op smaak met zwarte peper en eventueel een beetje (zee)zout.
  • Bak de hamblokjes mee met de overgebleven blokjes courgette in de pan.
  • Zet het vuur lager en bak de ui en knoflook even mee.
  • Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Snijd grotere cherrytomaten in kwarten. Bak ze ongeveer 3 minuten mee.
  • Voeg de courgette-basilicumsaus en de gekookte spaghetti toe. Warm alles goed door.
  • Maak op smaak met citroensap en extra peper. Garneer met de overgebleven basilicum.

Tips en tricks

  • Hak een extra teentje knoflook fijn en bak dit kort mee met de blokjes courgette voordat je 70 gram van de blokjes uit de pan schept voor de groentesaus. 
  • In plaats van spaghetti kun je ook een andere pasta gebruiken. 

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 546
  • Eiwit: 25,3 gram
  • Koolhydraten: 57,4 gram
  • Vet: 21,5 gram
  • Vezels: 5,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

15 reacties

Laat een reactie achter