Recepten

Spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes

Spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes

Dit gerecht is echt een allemansvriend! Zowel oud als jong wordt blij van spaghetti met tomatensaus en balletjes. Het is makkelijk te bereiden en zit bomvol lekkere smaken.

Zorg er wel voor dat de gehaktballetjes goed gekruid zijn. Dat kan het gerecht prima hebben. Zelf proeven we vaak even één gebakken balletje zodat we kunnen checken of de kruiden naar wens zijn. Achteraf toevoegen is namelijk geen optie.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr courgette
  • 1 ei
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 10 gr paneermeel
  • 200 gr rundergehakt
  • 70 gr tomatenpuree
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 10 gr verse basilicum

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Klop het ei los
  • Meng de helft van het ei, de helft van de Italiaanse kruiden, het paneermeel en peper en zout met het rundergehakt.
  • Draai er 12 tot 15 kleine balletjes van en bak ze in een ruime pan rondom bruin in een klein scheutje olie.
  • Voeg de tomatenpuree, courgette en knoflook toe aan de gehaktballetjes en laat dit een minuut of twee op middelhoog vuur meebakken terwijl je goed blijft roeren.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een vork of stamper voorzichtig fijn. Voeg ook een paar grof gehakte basilicumblaadjes toe en de andere helft van de Italiaanse kruiden.
  • Laat de saus een minuut of tien pruttelen zodat alle smaken goed intrekken en de balletjes gaar zijn.
  • Roer de spaghetti door de saus, schep op en garneer met wat kleine blaadjes basilicum.

Tips en tricks

  • Als de saus te ver inkookt kan de smaak erg geconcentreerd worden. Proef tijdens het koken af en toe even en voeg indien nodig een scheutje water toe.
  • Breek de spaghetti voor het koken eventueel een keer doormidden. Dan kun je het straks makkelijker door de saus mengen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 555
  • Eiwit: 34,7 gram
  • Koolhydraten: 55,7 gram
  • Vet: 19,7 gram
  • Vezels: 7,1 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • “Zelf proeven we vaak even één gebakken balletje zodat we kunnen checken of de kruiden naar wens zijn. Achteraf toevoegen is namelijk geen optie.”
    En als het niet op smaak is? Weggooien en opnieuw beginnen?

Laat een reactie achter