Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner

Spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes

Spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Dit gerecht is echt een allemansvriend! Zowel oud als jong wordt blij van spaghetti met tomatensaus en balletjes. Het is makkelijk te bereiden en zit bomvol lekkere smaken.

Zorg er wel voor dat de gehaktballetjes goed gekruid zijn. Dat kan het gerecht prima hebben. Zelf proeven we vaak even één gebakken balletje zodat we kunnen checken of de kruiden naar wens zijn. Achteraf toevoegen is namelijk geen optie.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr courgette
  • 1 ei
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 10 gr paneermeel
  • 200 gr rundergehakt
  • 70 gr tomatenpuree
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 10 gr verse basilicum

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in kleine blokjes.
  • Klop het ei los
  • Meng de helft van het ei, de helft van de Italiaanse kruiden, het paneermeel en peper en zout met het rundergehakt.
  • Draai er 12 tot 15 kleine balletjes van en bak ze in een ruime pan rondom bruin in een klein scheutje olie.
  • Voeg de tomatenpuree, courgette en knoflook toe aan de gehaktballetjes en laat dit een minuut of twee op middelhoog vuur meebakken terwijl je goed blijft roeren.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een vork of stamper voorzichtig fijn. Voeg ook een paar grof gehakte basilicumblaadjes toe en de andere helft van de Italiaanse kruiden.
  • Laat de saus een minuut of tien pruttelen zodat alle smaken goed intrekken en de balletjes gaar zijn.
  • Roer de spaghetti door de saus, schep op en garneer met wat kleine blaadjes basilicum.

Tips en tricks

  • Als de saus te ver inkookt kan de smaak erg geconcentreerd worden. Proef tijdens het koken af en toe even en voeg indien nodig een scheutje water toe.
  • Breek de spaghetti voor het koken eventueel een keer doormidden. Dan kun je het straks makkelijker door de saus mengen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 555
  • Eiwit: 35 gram
  • Koolhydraten: 56 gram
  • Vet: 20 gram
  • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X