Een borrel met vrienden, of met je gezin? Of misschien ben je jarig binnenkort, dan komen deze recepten voor spreads en dips extra goed uit. De keuze is reuze, en je zet iets heerlijks op de borreltafel. En natuurlijk maak je het helemaal zelf.
Pikante hummus met gegrilde paprika
Deze smaakvolle hummus met gegrilde paprika is erg lekker op een toastje of stokbroodje. Maar ook op brood of op een wrap met groente smaakt ‘ie erg lekker.
Bekijk het recept pikante hummus met gegrilde paprika.
Roomkaas met bieslook
Roomkaas doet het altijd goed! Of je het nu smeert op een toastje, broodje, cracker, toastje en ga zo maar door, het is overal lekker op. Deze variant bevat ook nog eens aanzienlijk minder calorieën dan die uit de winkel.
Bekijk het recept roomkaas met bieslook.
Hummus
Niet zo gek op kikkererwten? Kans dat je deze spread toch lekker vindt. Je kunt hem helemaal naar eigen smaak maken en combineren met zo ontzettend veel. Met diverse groente, olijven, of met een tomaten- of paprikaspread samen. Of gewoon lekker zo!
Bekijk het recept hummus.
Paprikaspread
Een heerlijk frisse en smaakvolle spread vol paprika. In eerste instantie hadden we deze spread bedacht als ontbijt voor op de cracker, maar inmiddels smeren we het ongeveer overal op 😉
Bekijk het recept paprikaspread.
Guacamole
Guacamole is zo’n lekkere frisromige spread die – naast dat ‘ie als dip goed functioneert – ook nog eens diverse gerechten echt helemaal afmaakt. Een echte smaakmaker.
Bekijk het recept guacamole.
Heksenkaas
Heksenkaas is altijd een diptopper! Weet jij trouwens waar de naam Heksenkaas vandaan komt? Extra reden om het recept even te bekijken.
Bekijk het recept heksenkaas.
Baba ganoush
Je bent er misschien al wel bekend mee, het is net zo’n up coming spread als hummus aan het worden 🙂 Eigenlijk hoeven we er niet zo veel over te vertellen: het is een fantastische spread met aubergine als hoofdingrediënt.
Bekijk het recept baba ganoush.
Pittige groene saus
Deze pittige groene saus dient ook perfect als een ‘van-alles-en-nog-wat-dip’. Wij hebben deze saus geïntroduceerd bij de quesedilla’s, waar ze heel lekker bij smaken. Maar grissini (die ene kleine stokjes die lijken op mini soepstengeltjes), groente en kaas smaken er ook heerlijk mee.
Bekijk het recept pittige groene saus.
Mexicaanse kaasdip
KAAS! Hier wordt menig kaasliefhebber gelukkig van. Niet heel caloriearm maar wel ontzettend lekker.
Bekijk het recept Mexicaanse kaasdip.
Groentedipsaus
We noemen groentedipsaus, omdat groente naar onze mening het lekkerst met deze dip smaakt. Maar zoals eigenlijk bijna alle dipjes, kun je zo ongeveer alles er wel in stoppen 😉 Zo ook een chipje bijvoorbeeld, want dat kan af en toe best.
Bekijk het recept groente dipsaus.
Tzatziki
In Griekenland wordt zo’n beetje alles met tzatziki gegeten. Probeer maar eens een Grieks restaurant te vinden waar geen tzatziki geserveerd wordt. We snappen wel dat het zo populair is in ieder geval. Het is een heerlijke dip, die het vooral goed doet met een stukje (plat) brood.
Bekijk het recept tzatziki.
Groentespread
Deze groentespread van paprika, wortel en courgette hadden we in eerste instantie ook bedacht als beleg voor op de cracker of boterham. Maar inmiddels zijn we er ook achter dat het superlekker smaakt op een stukje ham of kaas 🙂 Op een toastje ook hoor!
Bekijk het recept groentespread.
Olijventapenade met knoflook en kappertjes
Deze tapenade maak je makkelijk zelf. Lekker fris door de kappertjes. Maar varieer ook eens met zongedroogde tomaat, ook erg lekker!
Bekijk het recept: olijventapenade met knoflook en kappertjes.
Zoete aardappelhummus
In dit recept draait het om de zoete aardappel. Ook daarvan maak je namelijk een super lekkere hummus.
Bekijk het recept: zoete aardappelhummus.
Hadden we dit al gezegd?
Dippen maar!
Laat een reactie achter