Diner Tussendoortjes & snacks Vegetarisch recept

Springrolls

Springrolls

Simpel gezegd zijn dit gewoon ongefrituurde loempia’s. En voor de buitenkant gebruiken we rijstvellen in plaats van loempiadeeg of filodeeg.

Zelf had ik dit nog niet eerder gemaakt en ik verwachtte iets dat heel erg op loempia’s zou lijken. Maar dat is niet het geval. De grootste verschillen: springrolls eet je koud (of lauw) en ze zijn niet knapperig.

Bij het eerste hapje moest ik dus wel even omschakelen maar uiteindelijk vond ik ze echt lekker. Daar moet ik wel bij zeggen dat een ‘echte’ loempia mijn voorkeur heeft, maar daar zitten dan weer flink meer calorieën in.

Dit heb je nodig (twee stuks)

  • 2 rijstvellen
  • 1 ei
  • 15 gr glasnoedels (ongekookt gewicht)
  • 30 gr tauge
  • 30 gr komkommer
  • 1 wortel
  • paar stengels bosui
  • chili- of sojasaus

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Klop het ei los en bak er een omelet van. Snij de omelet in repen.
  • Kook de glasnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en roer los met een drupje sojasaus.
  • Snij de komkommer en wortel in lange dunne repen en de bosui in ringen.
  • Neem een grote koekenpan en doe daar een laag heet water in.
  • Neem een rijstvel, dompel deze even onder in het warme water en haal hem er na een paar tellen weer uit. Laat het vel even uitlekken en leg hem daarna op een snijplank.
  • Beleg één kant van het rijstvel met de glasnoedels, omelet, komkommer, wortel, taugé en bosui. Laat de zijkanten een beetje vrij.
  • Vouw de zijkanten van het rijstvel naar binnen en rol hem vervolgens op.
  • Snij de springrolls één keer doormidden en serveer ze met chili- of sojasaus.

Tips en tricks

  • Om het geheel nog wat knapperiger te maken kun je een paar blaadjes sla op het rijstvel leggen, voordat je de overige vulling erop doet.
  • In plaats van omelet kun je bijvoorbeeld ook kip of garnalen gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 234
  • Eiwit: 7,7 gram
  • Koolhydraten: 26,2 gram
  • Vet: 9,9 gram
  • Vezels: 2,4 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

  • Ik maak deze regelmatig en varieer erg in vulling.
    In de zomer eet ik ze zo. In de winter bak ik ze even in de oven. Is heel gezond nog steeds maar dan wordt de buitenlaag erg knapperig!!

Laat een reactie achter