Diner

Spruitjesschotel met rookworst

Met dit recept eet je spruitjes waarschijnlijk anders dan dat je gewend bent. Deze schotel is verrassend lekker! Daarnaast is dit is echt een leuke en lekkere manier om spruitjes te eten.

We zagen het om eerlijk te zijn niet helemaal voor ons in het begin. Maar zoals wel vaker, ontdekten we dat het een heel goed idee was om deze ingrediënten bij elkaar te gooien en dat het gewoon goed is om uit te proberen. De combinatie van deze ingrediënten pakte namelijk verrassend goed uit.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr spruiten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 cm gember
  • 1 zoete appel
  • 180 gr magere rookworst

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Verwarm de rookworst volgens de instructies op de verpakking. Snijd vervolgens in (halve) plakken.
  • Maak de spruiten schoon en kook ze ongeveer 5 minuten. Spoel ze vervolgens even koud.
  • Snipper de ui, schil de gember en rasp deze fijn. De ui en gember mogen bij elkaar.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Schil de appel en snij in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui en gember op laag vuur twee minuten aan.
  • Zet het vuur iets hoger, voeg de spruitjes en paprika toe en bak dit vier minuten mee.
  • Voeg de rookworst en appel toe en bak dit nog twee minuten mee.
  • Maak de schotel op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Spruitjes schoonmaken is veel werk! Dit kun je ook de avond van tevoren al doen. Of je koopt spruitjes die al zijn schoongemaakt.
  • Lekker met aardappelpuree, maar ook met krieltjes!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 368
  • Eiwit: 18 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Vet: 16 gram
  • Vezels: 12 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

Laat een reactie achter