Recepten

Spruitjestaart met geitenkaas en amandelen

Zo lekker heb je spruitjes nog nooit gegeten! Zachte geitenkaas, een uitje, kruiden, een romig tintje van crème fraîche én een lekkere crunch van amandelschaafsel. Een ware smaaksensatie als je het ons vraagt.

We geven toe dat we eerder hebben gezegd dat je spruitjes op een super lekkere manier kunt verwerken. Dat noemen we bij onze andere recepten met deze Hollandse groente, zoals deze spruitjesschotel met rookworst of deze gewokte spruitjes met taugé en gerookte kip. Dat is ook nog steeds zeker waar, maar deze taart… Wat een knaller! Eigenlijk onze nummer één wat spruitjesrecepten betreft.

Dit heb je nodig (één taart, zes punten)

  • 4 plakken deeg voor hartige taart
  • 300 gr spruitjes
  • 0,5 rode ui
  • snufje kerriepoeder
  • theelepel gedroogde tijm
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 2 eieren
  • 50 gr crème fraîche
  • 10 gr amandelschaafsel
  • 10 ml honing

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de plakken deeg voor hartige taart ontdooien
  • Maak de spruitjes schoon en kook ze in ongeveer 2 à 3 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snipper het uitje. Verhit een scheutje olie in een wok en fruit het uitje aan met de kerriepoeder en tijm.
  • Zet het vuur iets hoger en wok de spruitjes kort mee.
  • Vet een taartvorm of quichevorm in en bekleed met de plakken deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en vooral in de randen op de bodem.
  • Stort het mengsel van spruitjes en ui op de bodem. Verdeel de zachte geitenkaas ertussen.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche en wat peper en zout. Giet dit over de spruitjes.
  • Strooi het amandelschaafsel erover en besprenkel de taart met de honing.
  • Bak de taart in ongeveer 20 à 25 minuten goudbruin en gaar.

Tips en tricks

  • Bak het amandelschaafsel even kort in de pan van de ui en spruitjes als die eenmaal leeg is. In een schone droge pan kan natuurlijk ook.

Voedingswaarde (per punt)

  • Kcal: 195
  • Eiwit: 7,3 gram
  • Koolhydraten: 18,7 gram
  • Vet: 9,4 gram
  • Vezels: 1,7 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter