Diner

Sticky chicken bowl

Sticky Chicken

Deze bowl is meer dan een snel en simpel wokgerecht. Met een half uur heb je namelijk een kommetje vol met comfort food. Niet op elkaar gekwakt, maar met zorg geserveerd en met liefde bereid. Dat proef je direct na de eerste hap zoete plakkerige kip.

Let op dat je niet uitschiet met de chilipoeder. De groente zou zo pittig kunnen worden, dat je er een loopneus van krijgt en het lijkt alsof je ziek of verkouden bent. Mocht dat het geval zijn, dan hebben we ook een lekkere kippensoep voor je. Al denken wij dat je vast en zeker ook zal opknappen van deze sticky chicken bowl 🙂

Wat heb je nodig? (twee personen)

  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 20 ml sesamolie
  • 10 gr sesamzaad
  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr kipdijfilet
  • 400 gr Chinese wokgroente
  • chilipoeder naar smaak
  • 30 gr ketchup
  • 30 ml sojasaus
  • 5 ml azijn
  • 10 gr honing
  • 5 gr donkere basterdsuiker

Zo maak je het

Bereidingstijd: 35 minuten

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Roer 10 milliliter sesamolie door de rijst en houd de rijst warm door de deksel op de pan te doen.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge pan totdat ze bruin zijn. Haal uit de pan en zet apart.
  • Schil de gember en rasp fijn.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Snijd de kipdijfilet in kleine stukjes.
  • Fruit de gember en knoflook aan in de andere 10 milliliter sesamolie.
  • Voeg de kipdijfilet toe en bak in enkele minuten met wat peper en zout op hoog vuur rondom goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet afgedekt even apart.
  • Bak in dezelfde pan de wokgroente op middelhoogvuur enkele minuten aan. Bestrooi met chilipoeder naar smaak, peper en eventueel zout.
  • Verdeel de rijst en wokgroente over twee kommen en dek af zodat het warm blijft.
  • Meng de ketchup, sojasaus, azijn, honing en bruine basterdsuiker door elkaar.
  • Doe de kipdijfilet terug in de pan en giet de saus eroverheen.
  • Laat de saus op laag vuur een klein beetje inkoken, zodat alle suiker gesmolten is en er een sticky laagje om de kip zit.
  • Verdeel nu de sticky chicken over de twee kommen en top af met de sesamzaadjes.

Tips en tricks

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 548
  • Eiwit: 29 gram
  • Koolhydraten: 53 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

16 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X