Recept inspiratie

Stoofgerechten

We hebben onze lekkerste stoofgerechten op een rijtje gezet. Sommige recepten hebben wat tijd nodig om te stoven. In die stooftijd garen de ingrediënten en trekken de smaken goed in het gerecht. Bij de meeste stoofgerechten kun je naar keuze bijvoegen wat je er graag bij eet, bijvoorbeeld rijst of aardappels.

Wanneer je tijd hebt om een lekker stoofgerecht te maken ben je bij ons aan het goede adres! Dit zijn onze favoriete stoofgerechten.

Bonenstoof met rijst

Een lekkere portie peulvruchten in een overheerlijke stoof van mooie ingrediënten bij elkaar.

Bekijk het recept: bonenstoof met rijst.
Bonenstoof met rijst

Coq au vin

De coq au vin is een regelrechte topper! Ook dit gerecht moet een tijdje pruttelen, maar dan zijn de smaken ook echt wel goed ingetrokken en geniet jij vervolgens van deze heerlijke Franse klassieker.

Bekijk het recept: coq au vin.

Zoete stoofpot met kippendijen en paprika

Stoven met paprika is ook altijd een goed idee. Hij wordt lekker zacht maar valt niet geheel uit elkaar. De smaak van de paprika trekt tijdens het pruttelen lekker in de rest van het gerecht.

Bekijk het recept: zoete stoofpot met kippendijen en paprika.
Zoete stoofpot met kippendijen en paprika

Zomerstoofschotel

Een stoofschotel met shoarmavlees! Stoofgerechten worden voornamelijk in de koudere maanden bereid, maar deze zal ook in de zomer goed in de smaak vallen!

Bekijk het recept: zomerstoofschotel.

Oer-Hollandse hachee

Hachee, daar zijn we altijd blij mee! Heerlijk mals draadjesvlees dat wij het lekkerst vinden met smeuïge aardappelpuree. Natuurlijk kun je lekker zelf kiezen wat je er het liefst bij eet.

Bekijk het recept: oer-Hollandse hachee.
Oer-Hollandse hachee

Goulash met rijst

Er gaat niets boven een lekkere goulash op zijn tijd. Een heerlijk kruidige stoof met mals rundvlees, groente en er komt genoeg van die kruidige saus vrij om met bijvoorbeeld rijst te mengen.

Bekijk het recept: goulash met rijst.

Stoofperen

Onze stoofperen konden natuurlijk niet ontbreken in een stooflijstje. Ze moeten een tijdje stoven, maar dan heb je wel een onwijs lekker gestoofd peertje!

Bekijk het recept: stoofperen.

Patatje stoofvlees

Het stoofvlees heeft even nodig om goed op smaak te komen, hoe langer het op staat hoe malser het vlees. Heerlijk bij je eigengemaakte friet. Je kan dit stoofvlees ook eten met rijst of aardappels natuurlijk.

Bekijk het recept: patatje stoofvlees.

Pompoenstoof met kip en couscous

Door het gebruik van de ras el hanout kruiden waan je je al snel op een verre bestemming, en dat gewoon in je eigen keuken.

Bekijk het recept: pompoenstoof met kip en couscous.

Over de schrijver

Femke

Laat een reactie achter