Diner

Stroganoff

Stroganoff

Stroganoff is een heerlijke smaak uit de Russische keuken. Het is absoluut lekker!

Uiteindelijk hebben we er een iets andere draai aan gegeven om het recept PG-proof te maken. En om een beetje origineel te zijn natuurlijk.

Officieel hoort ‘ie goed pittig te zijn, wees dus gerust royaal met de chilipoeder. Als je dat lekker vindt tenminste.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kipfilet
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 250 gr champignons
  • 100 gr peultjes
  • 20 gr tomatenpuree
  • 200 ml runderbouillon
  • 10 ml worcestersauce
  • chilipoeder naar smaak
  • 15 ml cognac (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten 

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper, zout en een deel van het paprikapoeder. Voeg wat olijfolie toe, roer alles goed door en laat even marineren.
  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de paprika in reepjes, was de champignons en snijd in plakjes.
  • Maak de peultjes schoon en kook ze in een klein laagje water beetgaar. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Giet ze vervolgens af en spoel ze koud.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok en bak de kipfilet op hoog vuur aan. Het is de bedoeling dat het net gaar is. Doe de kipfilet op een bord en dek af met aluminiumfolie.
  • Doe opnieuw een klein scheutje olie in de pan en voeg daar de rest van de paprikapoeder aan toe. Voeg de paprika, ui en champignons toe en bak een paar minuten aan.
  • Zet het vuur lager en voeg de knoflook toe. Voeg even later ook de tomatenpuree toe en roer alles goed door.
  • Voeg nu de cognac (als je die gebruikt), de runderbouillon en de worcestersauce toe en laat de stroganoff inkoken tot de gewenste dikte. Voeg even voor tijd de kipfilet en peultjes weer toe en alvast een klein beetje chilipoeder.
  • Proef de stroganoff en maak hem eventueel verder op smaak met peper, zout, worcestersauce en chilipoeder.

Tips en tricks

  • Voor wat meer kleur kun je in plaats van één hele paprika ook een halve rode en een halve gele toevoegen.
  • De cognac kun je gerust weglaten of vervangen voor een scheutje whiskey of wodka. Net wat je in huis hebt 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 266
  • Eiwit: 30 gram
  • Koolhydraten: 16 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter