Diner Lunch Tussendoortjes & snacks Vegetarisch recept

Supersnelle groentesoep

Supersnelle groentesoep

Geen culinair hoogstandje, maar wel een lekker tussendoortje of voorgerecht. En nog belangrijker: de ideale manier om je groentela leeg te maken ­čÖé

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 gr groente (naar keuze)
  • 20 gr vermicelli (ongekookt gewicht)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Breng 500 ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  • Snij de groenten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bouillon. Laat de groenten in totaal ongeveer 10 minuten meekoken.
  • Laat de vermicelli zo lang meekoken als op de verpakking staat aangegeven.

Tips & tricks

  • Vind je de soep te flauw? Geef ‘m dan wat extra pit met een scheutje sojasaus of een beetje sambal.
  • Je kunt bijna alle groenten (die je nog hebt liggen) gebruiken voor deze soep. Paprika, wortel, ui, courgette, champignons, selderij, boontjes, peultjes etc.
  • Ik heb zelf ongeveer 200 gram groente op 500 ml bouillon gebruikt. Je hebt dan een mooi gevulde soep. Maar als je wilt kun je er ook gerust 300 gram groente in doen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 62
  • Eiwit: 2,1 gram
  • Koolhydraten: 11,2 gram
  • Vet: 0,4 gram
  • Vezels: 2,8 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter