Lunch Tussendoortjes & snacks

Surimisalade

Surimisalade

Surimi, dat is toch hetzelfde als krabsticks? Uhm nee, dat is niet helemaal waar. In een krabstick zit namelijk echte krab – althans zo hoort het – en in surimi zit 0% krab.¬†Eigenlijk is surimi dus niets meer of minder dan ‘imitatiekrab’. Nepspul dus ūüôā

Surimi wordt voor het grootste deel gemaakt van witvis zoals kabeljauw, koolvis en heek. Vervolgens worden er nog wat smaakmakertjes aan toegevoegd om ervoor te zorgen dat surimi enigszins aan krab doet denken. Maar daar houdt het dan ook wel op. Het smaakt zeker niet zoals echte krab.

Niet dat dat veel¬†uitmaakt trouwens. Het zou nogal zonde zijn om echte krab in een salade als deze te verwerken. Voor de goede orde: surimi kost een euro of vijf de kilo, voor echte krab mag je vijftig euro meenemen. Dat zou je natuurlijk best eens kunnen doen, maar maak er dan liever geen toastbeleg van ūüėČ

Dit heb je nodig (200 gr)

  • 1 ei
  • 100 gr surimi
  • 5 gr verse bieslook
  • 20 gr fritessaus
  • 10 gr tomatenketchup
  • 3 gr mosterd

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Kook het ei in ongeveer 8 minuut hard en snijd het in kleine stukjes.
  • Snijd de surimi in reepjes en hak de bieslook fijn.
  • Meng in een schaaltje de fritessaus, tomatenketchup, mosterd, bieslook en wat peper en zout door elkaar.
  • Roer het ei en de surimi erdoor, proef even en voeg naar smaak nog extra peper en zout toe.

Tips en tricks

  • Als je niet zo’n fan bent van surimi zou je voor dit recept ook gerookte forel kunnen gebruiken. Lust je helemaal geen vis dan¬†kun je het beste kiezen voor¬†magere ham (bv. achterham, beenham of hamreepjes).

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal:¬†133
  • Eiwit:¬†6,3 gram
  • Koolhydraten:¬†9,8 gram
  • Vet:¬†7,5 gram
  • Vezels:¬†0,1 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter