Recepten

Sushibowl

Sushibowl

Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Zelf sushi maken is leuk, maar best een behoorlijk tijdrovend karwei. Daarom mikken wij het met dit recept gewoon in een bak. Of netter gezegd, in een bowl. Dat bespaart veel tijd, frustratie en smaakt net zo goed! Stiekem is het ook wel prettig dat je het gewoon met een lepel kunt eten.

Het smaakt net zo lekker en het scheelt je 13 uur rollen en bergen frustratie over de vraag hoe die Japanners in een split-second zo’n prachtig sushi-ding in elkaar zetten terwijl ze ondertussen met èèn oog het restaurant in de gaten houden 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr sushirijst
  • 15 ml rijstazijn
  • halve theelepel suiker
  • halve theelepel zout
  • 2 norivellen
  • halve komkommer
  • halve avocado
  • 75 gr gerookte zalm
  • 75 gr tonijn
  • 10 gr sesamzaad
  • sojasaus
  • optioneel: wasabi
  • optioneel: ingelegde gember

Zo maak je het

  • Doe de sushirijst in een zeef en spoel het goed af met koud water.
  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de rijstazijn in een pannetje en voeg de suiker en het zout toe. Blijf roeren tot dit is opgelost. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en roer het vervolgens voorzichtig door de sushirijst heen.
  • Haal de norivellen voorzichtig door de vlam van je fornuis (of een kaars of aansteker) zodat ze een beetje krokant worden. Snijd de vellen in vier repen, stapel ze op en snijd er vervolgens dunne reepjes van.
  • Haal de zaadlijsten uit de komkommer. Snijd de komkommer in reepjes.
  • Maak de avocado schoon en snijd ook deze in reepjes of partjes.
  • Snijd de zalm en tonijn (voor zover nog nodig) in plakken.
  • Neem twee grote kommen en verdeel alle ingrediënten hierover totdat je een prachtige creatie hebt 😉
  • Garneer de sushibowl met sesamzaad.
  • Serveer met sojasaus en eventueel wasabi en ingelegde gember.

Tips en tricks

  • De zalm en tonijn kun je uiteraard ook vervangen voor andere vissoorten als je dat lekkerder vindt.
  • Niet zo gek op avocado? Doe eens wild en maak een sushibowl met drie soorten vis 🙂
  • Vind je wasabi wel lekker maar erg pittig? Roer het dan aan met een beetje yoghurt of magere fritessaus.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 508
  • Eiwit: 26,2 gram
  • Koolhydraten: 68,8 gram
  • Vet: 14,6 gram
  • Vezels: 4,1 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter