Recept inspiratie

Taart recepten

‘Ik heb zin om een taart te bakken’. Of nou ja, de meesten van ons hebben vooral zin om de taart op te eten 😉 Maar voor die momenten waarop je zin hebt om een echt lekker taartje te maken, biedt dit lijstje uitkomst. Voor een speciale gelegenheid, om mee te ontbijten, of gewoon omdat je er zin in hebt. En dat mag soms ook best.

Frisse aardbeienkwarktaart

Een heerlijk frisse kwarktaart met verse aardbeien. Zonder toegevoegde suikers en slagroom. Toch oogt en smaakt ‘ie als een volwaardige kwarktaart.

Bekijk hier het recept: frisse aardbeienkwarktaart.
Frisse aardbeien kwarktaart

Worteltaart met sinaasappelglazuur

Niet gezond, maar wel super mega lekker deze worteltaart. In dit recept steelt de sinaasappel zeker de show. Ideaal om van de genieten wanneer je de 80/20 regel toepast. Zoals eigenlijk bij alle worteltaarten- en cakes: laat je niet afschrikken door de wortel.

Bekijk het recept: worteltaart met sinaasappelglazuur.
Worteltaart met sinaasappelglazuur

Snickertaartje

De combinatie van noten en chocola doet het altijd goed. Wellicht dat Snickers mede daarom zo’n wereldwijd succes is. Dit gelaagde taartje maak je lekker helemaal zelf! En ja, mét noten (cashew-, wal- en hazelnoten) en chocola.

Bekijk het recept: Snickertaartje.
Snickertaartje

Citroen cheesecake met frisse frambozensaus

Oh dit is ook al zo’n topper! Een overheerlijke cheesecake, die fris en tevens zoet smaakt, maar zeker niet té zoet. We hebben de calorieën in deze cheesecake nog enigszins weten te beperken! En dan die frambozensaus…

Bekijk het recept: citroen cheesecake met frisse frambozensaus.
Citroen cheesecake met frisse frambozensaus

Apfelstrudel

Oké, oké, we begrijpen de verwarring. Een strudel is toch geen taart? Maar zo’n apfelstrudel is gewoon net zo lekker als een appeltaart! En qua geur komt de strudel sowieso al overeen, qua smaak kom je verdacht dichtbij.

Bekijk het recept: apfelstrudel.
Apfelstrudel

Havermout ontbijttaart

Ontbijten met taart? Daar kijken we hier niet gek van op. Wij denken dan meteen aan deze havermout ontbijttaart. Een lekkere goedgevulde taart waar je zeker wel een tijdje op vooruit kunt 🙂

Bekijk het recept: havermout ontbijttaart.
Havermout ontbijttaart

Pruimentaart met hazelnoten

Een echte traktatie is deze heerlijk zoete pruimentaart. De gehakte hazelnoten geven de taart een lekkere crunch.

Bekijk het recept: pruimentaart met hazelnoten.

Mandarijn-roomkaastaart met kruidnoten

Dit is een toptaart! De combinatie van mandarijn met kruidnoten samen met de frisse smaak van roomkaas maakt dat dit een feestje op je gebaksbordje is. En geen kruidnoten verkrijgbaar? Gebruik dan bastognekoeken.

Bekijk het recept: mandarijn-roomkaastaart met kruidnoten.
Mandarijn-roomkaastaart met kruidnoten

12 reacties

Laat een reactie achter