Diner

Tacobowl met zoete aardappel

Na de Poké bowl en de sushibowl hebben we nu de tacobowl. Er wordt wel eens gezegd dat bowls voor luie koks zijn. En misschien is dat ook wel een beetje zo 😉 Het opmaken van een bowl kost je namelijk minder tijd dan dat van het oorspronkelijke gerecht.

Toch kan je je creativiteit helemaal de vrije loop laten en kan dat tot verrassend mooie eindresultaten leiden. Dat gecombineerd met mooie verse ingrediënten is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feestje voor je smaakpapillen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 wraps (van 40 gr per stuk)
  • 300 gr bloemkool
  • groentebouillon
  • 300 gr zoete aardappels
  • 130 gr kapucijners (uitgelekt gewicht)
  • 40 gr ijsbergsla
  • 100 gr cherrytomaten
  • 100 gr Grieke yoghurt
  • 10 gr muntblaadjes
  • 5 ml limoensap
  • chilipoeder naar smaak

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Besmeer één kant van de wrap met een beetje olie. Pak een ovenschaaltje waar je de wrap invouwt met de ingesmeerde kant naar buiten.
  • Bak de tacobowl 6 à 8 minuten en laat iets afkoelen. Haal ze vervolgens uit het schaaltje en laat de bowls verder afkoelen op een bord, zodat ze krokant worden.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar in de groentebouillon.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar in water met wat zout.
  • Spoel de kapucijners schoon en laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de ijsbergsla fijn.
  • Snij de cherrytomaten doormidden of in kwarten.
  • Hak de munt fijn. Maak een dressing van de Griekse yoghurt en de munt. Maak op smaak met limoensap, chilipoeder, peper en eventueel wat zout.
  • Hussel de bloemkool, zoete aardappel en kapucijners goed door elkaar en verdeel over de bowls. Verdeel nu de ijsbergsla en cherrytomaten.
  • Schep de dressing eroverheen.

Tips en tricks

  • Dit recept kan je uiteraard ook met andere bonen of peulvruchten maken. Een favoriete vervanger in tacobowls zijn de kidneybonen.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 446
  • Eiwit: 18 gram
  • Koolhydraten: 79 gram
  • Vet: 4 gram
  • Vezels: 12 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

Laat een reactie achter