Recepten

Taco’s met garnalen en mangosalsa

Taco'sGarnalenMangosalsa

Dit is een lekker praktisch gerecht, want het staat zo op tafel. Daarnaast zijn taco’s leuk om te maken! De vulling van garnalen in combinatie met frisse mangosalsa en de overige ingrediënten zorgen voor een ware smaakexplosie. Hartig, zoetig, een zuurtje en wat pit, het komt allemaal voorbij. Reden genoeg om deze taco’s gauw eens uit te proberen.

Om het helemaal af te maken, eet je deze taco’s met onze frisse komkommersalade.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 ml olijfolie
  • 200 gr garnalen
  • 6 tacoschelpen
  • 180 gr cherrytomaten
  • 200 gr mango
  • 0,5 rode ui
  • 5 gr peterselie
  • 1 limoen
  • 60 gr ijsbergsla

Zo maak je het

  • Snijd de helft van de rode peper in ringen en pers één teentje knoflook. Meng dit met de olijfolie en wat zout en peper door de garnalen. Dek af en laat even staan.
  • Verwarm de tacoschelpen volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de cherrytomaatjes in kwarten en snijd blokjes of stukjes van de mango.
  • Snipper het rode uitje. Hak de peterselie en de andere helft van de rode peper fijn. Pers het tweede teentje knoflook. Meng dit samen met de tomaatjes en mango tot een frisse salsa.
  • Maak de salsa op smaak met sap van de limoen en eventueel wat peper en zout.
  • Wok de garnalen op hoog vuur rondom aan.
  • Vul de tacoschelpen met sla, de salsa en de garnalen.

Tips en tricks

  • In plaats van tacoschelpen, kun je tegenwoordig ook ‘tacobakjes’ (tubs) kopen van bijvoorbeeld het merk Santa Maria. Leuk voor de afwisseling en het eet net iets gemakkelijker.
  • Wij vonden het verschil tussen de frisse (koude) salsa en de warme garnalen en tacoschelpen erg lekker. Je kunt er ook voor kiezen om alles op gelijke temperatuur te serveren.
  • Als je niet van garnalen houdt, kun je dit gerecht heel goed met zalm(blokjes) maken. De mango kun je eventueel vervangen voor stukjes avocado. De avocado is een leuke (meer calorierijke!) variant en maakt het gerecht wel echt anders.
  • Als niet alle vulling in de schelpen past (of als je geen drie tacoschelpen wilt eten), kun je de salsa en garnalen samen met de ijsbergsla als een salade eten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 415
  • Eiwit: 25,2 gram
  • Koolhydraten: 43,4 gram
  • Vet: 14,5 gram
  • Vezels: 21,6 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter