Na het succes van onze nachoschotel (wij denken nog steeds dat dit ons populairste recept ooit is) dachten wij dat taco’s ook wel in de smaak zouden vallen. Dus bij deze 🙂 Wij hebben ze zelf al twee keer gegeten en de derde keer zal niet lang op zich laten wachten. Wat een heerlijk gerecht! De verse tomatensalsa maakt het helemaal af. Eet smakelijk alvast!
Dit heb je nodig (twee personen)
- 2 tomaten
- 0,5 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 5 gr koriander
- 6 tacoschelpen
- 150 gr rundergehakt
- 2 à 3 theelepels Mexicaanse kruiden (zelf maken)
- 400 gr Mexicaanse roerbakgroente
- 40 gr geraspte kaas
- 50 gr sla
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Snipper de rode ui. Hak de knoflook en de koriander fijn.
- Meng de blokjes tomaat met de rode ui, knoflook en koriander goed door elkaar.
- Maak de tomatensalsa op smaak met peper en eventueel zout. Zet afgedekt weg in de koelkast.
- Verwarm de tacoschelpen volgens de instructies op de verpakking.
- Laat een (wok)pan goed heet worden en bak het gehakt op hoog vuur in enkele minuten rondom bruin.
- Voeg de Mexicaanse kruiden en roerbakgroente toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee met het gehakt. Maak op smaak met peper, zout en eventueel chilipoeder.
- Vul de taco’s met het gehaktmengsel.
- Serveer ze met de geraspte kaas, ijsbergsla en de tomatensalsa.
Tips en tricks
- Als je de Tex Mex kruiden lekker zelf maakt, maak dan direct een grote voorraad :).
- Zorg voor een roerbakmix met maïs of voeg wat maïs toe uit een blikje. Een klein blikje kidneybonen is ook een mooie toevoeging aan de vulling.
- Vervang de koriander in de tomatensalsa eventueel door peterselie.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 515
- Eiwit: 27 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Vet: 29 gram
- Vezels: 8 gram
Wat is dit goed geschreven en super bedacht zo goed dat ik ga beginnen met afvallen !!!
Leuk om te horen! Heel veel succes 🙂
Hi Walter,
Ben vandaag pas op jullie website, bedankt voor uitgebreide info. Ik heb me ook direct aangemeld voor de weekmenu. Vraag: in de email las ik “menu’s van 1250 kcal en 1500 kcal” maar die onderscheiding vind ik niet als ik tussen de recepten blader. Kijk ik niet goed of is het de bedoeling dat ik het zelf in elkaar zet?
Leuk dat je gaat starten! Je kunt als basis altijd het recept aanhouden, als er een aanpassing is in het recept voor de lage menu’s dan staat dit op het het menu vermeld met daar de hoeveelheden genoemd die je dan mag gebruiken.
Ik kreeg vorige week het gratis weekmenu toegestuurd en was zo enthousiast erover dat ik ook jullie twee boeken al kocht. Daarin staan hele duidelijke, eenvoudige, lekkere, gezonde recepten. Ik maakte er al enige van en die lukten allemaal prima. Met eenvoudige levensmiddelen lekker eten maken waar je nog van afslankt ook en vooral : geen honger tot nu toe. Geweldig dus !
Ik zei daarnet ook mijn WW- abonnement op, want ik vind dit duidelijker.
Ik twijfel nog om het online afslankprogramma te volgen…
Net gegeten en het was erg lekker. Je denkt altijd dat Mexicaans eten veel calorieën heeft maar met meer groente en minder vlees kan het blijkbaar wel gezond. Wel wat extra guacamole bij gemaakt 🙂