Nog meer lekkere recepten Recepten

Tagliatelle met champignonsaus

Tagliatelle met champignonsaus

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


Tot voor kort was er één ‘pakje’ dat we nog steeds moesten vervangen voor een homemade variant. En dat was de tagliatelle roomsaus van Honig. Jarenlang is dit één van onze favoriete pastasauzen geweest die dan ook zeer regelmatig op tafel stond.

De laatste tijd aten we het niet meer zo vaak. Als je vrijwel nooit meer uit een pakje eet dan kom je erachter dat er best veel zout in dit soort gerechten zit. Ook je maag gaat er anders op reageren.

En de hele avond dorst en een maag die druk is met van alles en nog wat is het ons niet waard…

Dus werd het hoog tijd om onze eigen champignonsaus te gaan maken. We hadden er al wel een redelijk idee bij omdat we vorig jaar deze champignonsaus (voor bij vlees) al hadden gemaakt. Die kon prima als basis dienen.

Maar omdat het hier om een pastasaus gaat moet ‘ie natuurlijk wat dunner zijn en wat verder aangekleed worden. In plaats van de ‘standaard’ hamblokjes die je vaak in dit soort sausen ziet hebben we gekozen voor rauwe ham. En daar zijn we erg enthousiast over. De verse peterselie geeft niet alleen veel smaak maar laat de saus er ook veel mooier uitzien.

Al met al zijn we heel tevreden over dit recept. En dat Honig pakje hoeven we nu dus ook niet meer te kopen 🙂

Laten jullie allemaal weten of het gesmaakt heeft? Vooral met dit soort ‘pakjesvervangende’ recepten zijn we daar altijd erg benieuwd naar!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr tagliatelle
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 100 gr parma- of serranoham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr bloem
  • 20 gr boter
  • 100 ml melk
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 10 gr verse peterselie

Zo maak je het

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de ham in snippers van ongeveer 1×1 cm en hak de peterselie fijn.
  • Borstel de champignons schoon, snijd een klein stukje van het steeltje en snijd de champignons in vieren of zessen, afhankelijk van hoe groot ze zijn.
  • Los het halve bouillonblokje op in 150 ml heet water en houd de bouillon warm.
  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking en houd het warm.
  • Bak in een koekenpan met wat olie eerst de ui kort aan en voeg vervolgens de champignons toe. Zodra de champignons mooi gebakken zijn zet je het vuur laag en voeg je de knoflook toe. Laat dit kort meebakken en zet het vuur uit.
  • Smelt de boter in een steelpan. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit al roerend een paar minuten op laag vuur aan.
  • Voeg nu al roerend de melk en groentebouillon toe en laat de saus aan de kook komen.
  • Voeg de uien, champignons, hamsnippers en peterselie toe aan de saus en laat al roerend een paar minuten doorkoken. Maak de saus op smaak met peper en eventueel wat zout en citroensap.
  • Doe de tagliatelle op een bord en schep vervolgens de saus erover.

Tips en tricks

  • Ook erg lekker met penne en fusilli pasta. Kijk dus gerust welke variant je nog hebt liggen 🙂

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

4 reacties

  • Goedemorgen. Lekker recept maar hoeveel calorieen bereken je hier voor. Of zit dit in een dagmenu gr dian.
    Ik heb 2 jaar geleden al meegedaan met jullie boekjes van Deen. En ik bleef toen een pond per maand aankomen. Nu na 10 kilo zwaarder toch jullie boekjes weer gepakt omdat ik me het meest herken in jullie methode. Gewoon oer nederlands eten. Lekker brood enz. Dus ik ga weer beginnen. en ben aan het googlen zodoende kwam ik dit recept tegen.
    Een vriendelijke groet Dian

    • De voedingswaardes zijn alleen beschikbaar voor online leden, vandaar dat je deze gegevens hier niet bij ziet staan.

Laat een reactie achter