Diner

Tagliatelle met kokosmelk en gerookte zalm

Kokosmelk kan nét die ene lekkere twist geven aan je pasta. In dit gerecht vonden we het wel heel lekker smaken samen met de zalm en broccoli.

Als je niet zo’n liefhebber bent van kokosmelk, kun je ook kookroom gebruiken. Maar proberen is de moeite waard hoor!

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 130 gr tagliatelle
  • 350 gr broccoli
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml kokosmelk 6% vet
  • 1 limoen
  • gemberpoeder
  • 150 gr gerookte zalm
  • 5 gr platte peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Was de broccoli, snijd in roosjes en kook kort voor. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie en fruit de ui met de knoflook aan.
  • Voeg de broccoliroosjes toe en bak kort mee op middelmatig vuur. Voeg de kokosmelk toe.
  • Warm alles goed door en maak op smaak met limoensap, gemberpoeder, peper en zout.
  • Snijd de gerookte zalm in kleine snippers en voeg toe. Laat kort mee verwarmen.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn en strooi vlak voor het opdienen over het gerecht.

Tips & tricks

  • Met wat cherrytomaatjes geef je dit gerecht wat extra kleur en smaak.
  • Houd je niet van gerookte zalm? Denk dan eens aan een zalmmoot die je bereidt in de oven (of in de koekenpan). Verdeel ‘m (gegaard) in blokjes door dit gerecht vlak voordat je de peterselie toevoegt.
  • Wees vooral niet zuinig met versgemalen peper!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 527
  • Eiwit: 34 gram
  • Koolhydraten: 54 gram
  • Vet: 18 gram
  • Vezels: 14 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

Laat een reactie achter