Tapas, oftewel kleine hapjes die je met elkaar deelt en bij de borrel eet. Wij zijn er gek op en hebben dan ook al een mooie verzameling recepten waarmee je een goed tapas menu mee kunt samenstellen.
Pittige gehaktballetjes
Deze balletjes maak je gemakkelijk van tevoren klaar. Je kunt ze warm eten maar ook koud zijn ze heerlijk.
Bekijk het recept: pittige gehaktballetjes.
Gemakkelijke aioli
Echte aioli bestaat voornamelijk uit romig gevijzelde en opgeklopte knoflook met heel veel olie. Wij hebben een wat lichtere variant gemaakt, maar zeker net zo smaakvol.
Bekijk het recept: gemakkelijke aioli.
Pittige gamba’s
Deze gamba’s maken we lekker op smaak met knoflook, rode peper en een goede olie. Je kunt ze zo eten of lekker dippen in deze whiskey-cocktailsaus.
Bekijk het recept: pittige gamba’s.
Snelle verse tomatensalsa
Deze frisse salsa smaakt lekker bij de gehaktballetjes, maar is ook heerlijk op een stukje stokbrood.
Bekijk het recept: snelle verse tomatensalsa.
Grissini
Grissini’s zijn van die knapperige stengels die je zo lekker overal in dipt. En je maakt ze makkelijk zelf.
Bekijk het recept: grissini.
Spaanse tortilla met chorizo
Snijd de tortilla in smalle punten en je kunt ze zo als tapas serveren.
Bekijk het recept: Spaanse tortilla met chorizo.
Gevulde champignons met roomkaas en ham
En ook deze gevulde champignons mogen natuurlijk niet ontbreken bij je tapas maaltijd.
Bekijk het recept: gevulde champignons met roomkaas en ham.
Dadels met geitenkaas en bacon
Nog zo’n typisch hapje wat niet mag ontbreken. Zowel koud als warm zijn ze heerlijk!
Bekijk het recept: dadels met geitenkaas en bacon.
Patatas bravas met salsa brava
Knapperig gebakken aardappelstukjes met een smaakvolle tomatensalsa. Patatas bravas mogen niet ontbreken op je tapas avondje.
Bekijk het recept: patatas bravas met salsa brava.