Ice tea kennen we allemaal wel. Maar heb jij al gehoord van ‘thee ijs’?
Voor de theefanaten onder ons… en voor de ijsfanaten. Dit lekkere thee-ijsje kun je serveren naast de ice tea. Maar je kunt het natuurlijk ook overdrijven 😉
Dit heb je nodig (twee ijsjes)
- 100 ml thee naar keuze
- 10 gr honing
- citroensap naar smaak
Zo maak je het
Bereidingstijd: 5 minuten + 3 uur invriezen
- Zet thee en voeg de honing toe. Laat de thee afkoelen.
- Maak de thee op smaak met citroensap en giet de thee in twee ijsvormpjes van circa 60 milliliter per stuk. Zet de ijsjes voor minimaal 3 uur in de vriezer.
Tips en tricks
- Ken je de ‘dubbellikker’ nog? Daar zuig je ‘de zoete meuk’ een beetje uit en dan houd je bevroren water over. Dat gebeurt bij dit thee-ijsje ook een beetje. Klopt dus, je doet niets fout. Het is daarom wel aan te raden de thee niet te sterk te maken.
- Het ijsje kun je makkelijker uit het vormpje krijgen door er eerst heet water over te laten lopen.
- Probeer ook eens ons waterijsje met mango kokosmelk, waterijsje met aardbeien en munt of ons verfrissend sinaasappel waterijsje.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal:Â 17
- Eiwit:Â 0 gram
- Koolhydraten: 4 gram
- Vet:Â 0 gram
- Vezels:Â 0 gram
Laat een reactie achter