Diner Vegetarisch recept

Tikka masala met linzen

Een heerlijke vegetarische variant op de alom bekende kip tikka masala. De ‘bite’ zijn we ondanks het weglaten van de kip niet vergeten hoor. De beetgare zoete aardappelblokjes en de knapperige linzen voorzien in die behoefte.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl masala kruiden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 80 ml kokosmelk
  • 265 gr linzen (blikje à 400 gram)
  • 5 gr koriander

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter.
  • Snipper de ui en hak de gember en knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan. Fruit de ui aan met de knoflook en gember.
  • Bak de masala kruiden en kerriepoeder kort mee.
  • Voeg de zoete aardappelblokjes en de tomatenblokjes toe. Roer alles goed door.
  • Giet de kokosmelk erbij en laat met de deksel op de pan pruttelen tot de zoete aardappelblokjes beetgaar zijn. Dat duurt ongeveer 15 minuten.
  • Spoel de linzen af en laat uitlekken. 
  • Hak de koriander fijn.
  • Roer de linzen door de tikka masala en warm alles goed door. Maak indien nodig verder op smaak met peper en eventueel zout.
  • Garneer met de koriander.

Tips en tricks

  • Masala kruiden vind je in het kruidenschap. Vaak onder de naam ‘garam masala’. ‘Garam’ betekent letterlijk ‘heet’. Hiermee wordt ‘verwarmend’ bedoeld. Het is niet perse pittig.
  • Wil je dit gerecht toch maken in combinatie met vlees? Kip is dan een logische keuze. Maar denk ook eens aan kleine gehaktballetjes volgens het recept van onze ‘favoriete gehaktbal’. De gehaktballetjes roer je voor het opdienen door de curry.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 483
  • Eiwit: 15 gram
  • Koolhydraten: 78 gram
  • Vet: 9 gram
  • Vezels: 57 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

Laat een reactie achter