Kerstrecepten Tussendoortjes & snacks

Tiramisu

Tiramisu

Voor de oplettende lezer, echte tiramisu maak je onder andere met rauwe eieren en alcohol. Zoals je van ons gewend bent hebben we ook aan dit recept onze eigen draai gegeven. Hierdoor is dit nagerecht niet alleen caloriearmer, maar kunnen ook zwangere vrouwen en kinderen meegenieten van een heerlijke smaakvolle tiramisu.

Dit heb je nodig (zes personen)

  • 100 ml koffie
  • 16 lange vingers
  • 100 ml slagroom
  • 30 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr kwark
  • 5 gr cacao

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur opstijven

  • Zet 100 milliliter sterke koffie en laat afkoelen.
  • Leg 8 lange vingers op de bodem van een schaal en overgiet met de helft van de koffie.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel met zo min mogelijk slagen de kwark er doorheen.
  • Bedek de lange vingers met de helft van het kwarkmengsel.
  • Leg de andere 8 lange vingers er bovenop en overgiet met de rest van de koffie.
  • Verdeel de rest van het kwarkmengsel over de schaal en bestrooi met de cacao.
  • Laat de tiramisu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Tips en tricks

  • In Italië wordt tiramisu oorspronkelijk gemaakt met marsala wijn. In Nederland vinden we tiramisu ook erg lekker met amaretto, rum of cognac. Mocht je alcohol willen toevoegen aan dit toetje dan kan dat uiteraard tegelijk met de koffie. Houd er wel rekening mee dat er dan meer calorieën in dit nagerecht zitten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 140
  • Eiwit: 3 gram
  • Koolhydraten: 18 gram
  • Vet: 7 gram
  • Vezels: 0 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X