Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Tjap tjoy

Tjap Tjoy

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Tjap tjoy van de afhaal-Chinees is best lekker! Maar dit kan toch beter. De nadelen van de kant en klare tjap tjoy: het zwemt vaak in een ietwat, nee, veel te zoute saus, én de groenten zijn vaak behoorlijk doorgekookt. Wij vonden het dus tijd voor zo’n home made variant, en dat is echt wel goed gelukt!

Smaakvol en de groente nog lekker knapperig 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 100 gr champignons
  • 140 gr bamboescheuten (optioneel)
  • 200 ml kippenbouillon
  • 10 ml ketjap manis
  • 10 ml vissaus
  • 5 gr maïzena
  • 100 gr taugé

Zo maak je het

Bereidingstijd: 35 minuten

  • Snijd de kipfilet een keer in de lengte doormidden en vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 centimeter dik.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak de rode peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok. Bak de kipfilet in enkele minuten rondom goudbruin. Bestrooi ondertussen met wat peper en zout.
  • Schep de kipfilet uit de wok en zorg dat de olie achterblijft.
  • Fruit de knoflook en de rode peper op laag vuur aan in de achtergebleven olie.
  • Snijd de wortel, paprika en champignons in grove stukken. Bak ze ongeveer 5 minuten mee met de knoflook en rode peper.
  • Laat de bamboescheuten uitlekken en voeg ze toe.
  • Maak een mengsel van de kippenbouillon, ketjap manis, vissaus en de maïzena. Voeg dit toe aan de groenten.
  • Laat alles zachtjes aan de kook komen, zodat de saus kan binden.
  • Overgiet de taugé met kokend water. Laat uitlekken in een vergiet.
  • Voeg de kipfilet en de taugé toe en warm alles goed door.
  • Voeg naar smaak peper, zout en ketjap manis toe.
  • Serveer de tjap tjoy met rijst, mie of noedels.

Tips en tricks

  • Bamboescheuten zijn fris en knapperig en passen perfect in wokgerechten. Leuk om eens te proberen!
  • Paksoi, broccoli, rode ui, sperziebonen, peultjes? Het past allemaal goed in dit gerecht. Dus varieer en maak je restjes op.
  • Houd je van gember? Voeg tegelijk met de taugé wat fijnngeraspte gember toe.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 236
  • Eiwit: 28 gram
  • Koolhydraten: 15 gram
  • Vet: 7 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X