Recepten

Tom Kha Kai

Tom Kha Kai

Deze soep komt van oorsprong uit Laos wat gelegen is in zuidoost-Azië, centraal op het Indonesische schiereiland. Het gerecht is ook bekend in de Thaise keuken. Als je niet op het punt staat om die kant op te gaan, kun je met onderstaand recept een stukje Azië naar je eigen keuken halen!

Deze heerlijke gevulde soep is fris en romig door de citroengrasstengel en het sap van de limoen in combinatie met de kokosmelk.

Als je trouwens wel op het punt staat om die kant op te gaan, zouden we je zeker adviseren de plaatselijke variant te proberen. Misschien heb je dan ook nog een leuke tip om te delen 😉

Dit heb je nodig (1.200 ml)

  • 400 ml kokosmelk (de echte met ca. 17% vet)
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 stengel citroengras
  • 1 theelepel laos (ca. 1 gram)
  • 10 gr vissaus
  • 1 rode peper
  • 200 gr kipfilet
  • 100 gr oesterzwammen
  • 2 stengels bosui
  • 5 gr verse koriander
  • 1 limoen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Doe de kokosmelk samen met 700 ml heet water en het bouillonblokje in een ruime pan. Laat rustig aan de kook komen.
  • Snijd de citroengrasstengel in vieren en voeg deze samen met de laos en vissaus toe.
  • Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de rode peper, hak de peper vervolgens fijn en voeg toe aan de soep.
  • Snijd de kipfilet in de lengte doormidden en snijd de twee stukken die je dan hebt in dunne plakken. Voeg de plakken toe aan de soep.
  • Maak de oesterzwammen schoon, snijd ze in stukken of repen en voeg toe.
  • Snijd de bosui in ringen en hak de koriander fijn. Roer dit door de soep zodra de kip gaar is en de oesterzwammen beetgaar zijn.
  • Maak de soep op smaak met limoensap en voeg naar wens eventueel wat extra vissaus, koriander en rode peper toe.

Tips en tricks

  • Houd je van heel pittig? Dan kun je de zaadlijsten van de peper ook gebruiken.
  • Geen fan van koriander? Vervang dit dan door (platte) peterselie.
  • Kun je geen oesterzwammen vinden? Dan kun je ook prima shiitakes gebruiken. Zijn die ook niet verkrijgbaar? Neem dan kastanjechampignons.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 90
  • Eiwit: 5,0 gram
  • Koolhydraten: 2,8 gram
  • Vet: 6,2 gram
  • Vezels: 1,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

Laat een reactie achter